Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 2020

Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών: Αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ για τις 23-24 Μαΐου

Αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών για τις 23 και 24 Μαΐου. Η απόφαση του συλλόγου αφορά τις παρακρατήσεις clawback και rebate.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – ενημέρωση προς τους ασφαλισμένους:

Αγαπητέ συμπολίτη,

Εκ μέρους των συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών με τον ΕΟΠΥΥ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους λόγους για τους οποίους αναγκαζόμαστε να προβούμε σε 48ώρη προειδοποιητική αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ.

Την Πέμπτη 23 Μαΐου και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019.

Οι φυσικοθεραπευτές από το 2013 ,όταν επιβλήθηκαν τα “καταναγκαστικά” μέτρα των μνημονίων, δεν έχουν πληρωθεί για υπηρεσίες αξίας 125.000.000 ευρώ, που προσέφεραν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η τιμή αποζημίωσης της συνεδρίας φυσικοθεραπείας των 15 ευρώ, που αναγράφεται στο παραπεμπτικό φυσικοθεραπείας, είναι εικονική.

Η πραγματική αμοιβή του φυσικοθεραπευτή είναι 6 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 5 μήνες το χρόνο εργάζεται ΔΩΡΕΑΝ χωρίς αμοιβή.

Το εργαστήριο φυσικοθεραπείας κινδυνεύει με οριστικό λουκέτο και οι φυσικοθεραπευτές με ανεργία και μετανάστευση.

Είναι γνωστό ότι οι γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας συνταγογραφούνται από τους γιατρούς, όταν υπάρχει ανάγκη και εκτελούνται υποχρεωτικά από τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές, δηλαδή οι γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας δεν συνταγογραφούνται από τον φυσικοθεραπευτή.

Όμως φορτώνεται στις πλάτες μας η λεγόμενη ΄΄υπέρβαση΄΄ του προϋπολογισμού λες και ευθύνονται οι φυσικοθεραπευτές αν αυξηθούν οι ασθενείς κάθε χρόνο.

Η Ελλάδα έχει εξέλθει των μνημονίων, γι΄ αυτό και ζητάμε την άρση της εξωφρενικής επιβολής αυτόματων επιστροφών clawback και rebate, για υπηρεσίες φυσικοθεραπείας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Ζητάμε αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού του Κράτους, για τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων Πολιτών.

Διεκδικούμε την Υγεία που αξίζει στους Έλληνες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.