Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου: Την Κυριακή ο εορτασμός της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας

Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου: Την Κυριακή ο εορτασμός της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων καλεί τα μέλη του στον εορτασμό της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας προς τιμή των προστατών Αγίων της, Τερεντίου και Νεονίλλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση πρόσκληση του Συλλόγου Πολυτέκνων αναφέρει τα εξής:

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να τιμήσουν με την παρουσία τους τον εορτασμό της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας που θα γίνει προς τιμή των προστατών Αγίων μας ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ και ΝΕΟΝΙΛΛΗΣ και των επτά τέκνων τους που μαρτύρησαν για την πίστη τους στον γλυκύτατο ΧΡΙΣΤΟ μας.

Ο εορτασμός θα γίνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας μετά αρτοκλασίας και επίκαιρου κηρύγματος.

Ιδιαίτερη έμφαση κατά το φετεινό εορτασμό δίνουμε στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες η πατρίδα μας και δεν είναι άλλο από το Δημογραφικό , που απειλεί τη χώρα μας με αφανισμό.

Η αντιστοιχία των αριθμών γεννήσεων και θανάτων είναι εφιαλτικοί. Επομένως προβάλλει επιτακτική η ανάγκη στήριξης της Ελληνικής οικογένειας που βάλλεται συνεχώς με μέτρα που μέχρι σήμερα ελήφθησαν εναντίον της, παρά τη Συνταγματική επιταγή της παρ 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος που επιτάσσει ότι “Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα της ειδικής φροντίδας του Κράτους”.

Οφείλουμε εδώ να ομολογήσουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαγγέλθηκαν κάποια θετικά μέτρα υπέρ του Ιερού θεσμού της οικογένειας, χωρίς βέβαια να ικανοποιούν απολύτως τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος.

Εμείς θα επανέλθουμε με νέες προτάσεις προς υλοποίηση από την Κυβέρνηση με την ελπίδα υιοθέτησής τους.

Ωστόσο θα ήταν παράλειψή μας με την ευκαιρία να μην εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον κύριο Δήμαρχο Αγρινίου και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που ψήφισαν ευεργετικές διατάξεις για την πολύτεκνη οικογένεια του Δήμου μας , ευελπιστώντας ότι και η νέα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την ίδια πολιτική και θα πάρει και νέες ευνοικές ρυθμίσεις υπέρ της πολυτεκνικής οικογένειας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.