Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας: Μια ακόμη αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό

Ημέρα ιστορικής βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας η σημερινή και θέση παίρνει και ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας “Δημήτρης Ψαθάς” που καταδικάζει «την προσβλητική και προκλητική ενέργεια της γενοκτόνου Τουρκίας» ενώ προτείνει δια μέσω της Π.Ο.Ε την συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου επιδοθεί ψήφισμα – διαμαρτυρία στην UNESCO θεματοφύλακα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος:

Μια ακόμη αποφραδα ημέρα για τον Ελληνισμό.

Μια ακόμη φορά που είμαστε μόνοι μας. Άλλωστε ο Ποντιακός Ελληνισμός στην δυσκολότερη στιγμή της μακραίωνης ιστορίας του ήταν και πορεύτηκε μόνος.
Ετσι και τώρα το βάρος της προσβλητικής και συνάμα προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας μόνοι μας καλουμαστε να το σηκώσουμε.
Οι μεγάλες δυνάμεις σιωπούν… και η Τουρκία συνεχίζει την γενοκτονα δράση της!!! Αφορά όμως μόνο τον Ελληνισμό;

Όχι βέβαια , διότι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αφορά την διεθνή κοινότητα και ζητά την προστασία της. Τούτη την ώρα που οι καμπάνες όλης της χώρας χτυπούν πένθιμα για την Υπεραγία Θεοτόκο και για τον υπέρλαμπρο Ναό της του Θεού Σοφίας το πένθος αυτό αντηχεί και στα βάθη του Πόντου όπου ένας άλλος Ναός της του Θεού Σοφίας Τραπεζούντας έχει γίνει ήδη τζαμί.

Ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας “Δημήτρης Ψαθάς” καταδικάζει την προσβλητική και προκλητική ενέργεια της γενοκτονου Τουρκίας και προτείνει δια μέσω της Π.Ο.Ε την συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου επιδοθεί ψήφισμα – διαμαρτυρία στην UNESCO θεματοφύλακα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.