Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Ζήτησαν να μειωθούν οι αδικαιολόγητες καισαρικές στο νοσοκομείο Αγρινίου

Ζήτησαν να μειωθούν οι αδικαιολόγητες καισαρικές στο νοσοκομείο Αγρινίου

Την ανάγκη να μειωθούν τα ποσοστά των αδικαιολόγητων καισαρικών τομών που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο του Αγρινίου επεσήμανε ο Σύλλογος Στήριξης Μητέρας – Βρέφους «Μήτηρ» στο Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέα Τσώλη. Ζήτησε επίσης να δίνονται σωστές οδηγίες όσον αφορά τον μητρικό θηλασμό, 

 

Την ανάγκη να γίνουν ουσιαστικές ενέργειες ώστε να μειωθούν τα ποσοστά των αδικαιολόγητων καισαρικών τομών που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο του Αγρινίου επεσήμανε ο Σύλλογος Στήριξης Μητέρας – Βρέφους «Μήτηρ» σε  προγραμματισμένη  συνάντηση του με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέα Τσώλη.

Όπως έχει γίνει γνωστό στο παρελθόν, το Νοσοκομείο Αγρινίου κατέχει την πρωτιά στις καισαρικές τομές. Συγκεκριμένα, το 2017 οι καισαρικές τομές το 2017 άγγιξαν το 83% και οι φυσιολογικοί τοκετοί μόλις το 17%.

Η συνάντηση έγινε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019  ενώ οι γυναίκες που εκπροσώπησαν τον  Σύλλογο Στήριξης Μητέρας – Βρέφους «Μήτηρ» επικαλέστηκαν προσωπικές ιστορίες μητέρων  στον νομό Αιτωλοακαρνανίας και δη στο Αγρίνιο σύμφωνα με τις οποίες πολλάκις δίνονται σε γυναίκες, κατά την διαμονή τους στο νοσοκομείο, λανθασμένες οδηγίες όσον αφορά τον μητρικό θηλασμό, όπως χορήγηση ζαχαρόνερου «για να μην πάθει υπογλυκαιμία το μωρό ή επειδή η μαμά δεν έχει γάλα».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πάραυτα, συστήνει τους πρώτους έξι μήνες αποκλειστικό μητρικό θηλασμό, που σημαίνει ότι τα μωρά με το που γεννιούνται δεν χρειάζονται να πιουν τίποτε άλλο από το στόμα όπως τσάι, ζαχαρόνερο, υποκατάστατο γάλα, πλην του μητρικού.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέας Τσώλης και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης κυρία Λιάγκα αποδέχτηκαν το πόσο σημαντικό είναι να βελτιωθεί η κατάσταση και  άκουσαν τις προτάσεις του Συλλόγου.

« Ευελπιστούμε στο μέλλον οι δεσμεύσεις που δόθηκαν να γίνουν πράξη και μαζί να βάλουμε το λιθαράκι προς την αλλαγή για το καλό των μητέρων και των παιδιών τους, και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και εν τέλει της οικονομίας», αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου Στήριξης Μητέρας – Βρέφους «Μήτηρ» .

Με αφορμή εξάλλου την Εβδομάδα Θηλασμού παρέδωσαν έντυπα ενημερωτικά φυλλάδια, που υλοποίησε ο Σύλλογος, στην κυρία Λιάγκα ,με σκοπό να προορισθούν στις μαίες που εργάζονται στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου και από εκεί να δίνονται στις μητέρες ώστε να ενημερωθούν οι τελευταίες σχετικά με τα προβλήματα, μύθους και λάθος οδηγίες στον μητρικό θηλασμό.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Στήριξης Μητέρας – Βρέφους “Μήτηρ” καταλήγει με τη φράση του Μαχάτμα Γκάντι  «πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ελλεν

    Εγώ 2 φορές φυσιολογικά γέννησα.τωρα αυτό με το θηλασμό προσπαθούν να βοηθήσουν όσο γίνεται αλλά για μένα θα έπρεπε να υπάρχει σύμβουλος θηλασμού για τη δουλειά αυτη που αποκλείεται να γίνει αυτό..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.