Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Το συμφέρον είναι ένα και μόνο πλέον, όλοι στα τοπικά καταστήματα

Το συμφέρον είναι ένα και μόνο πλέον, όλοι στα τοπικά καταστήματα

Δεν κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας, δεν λέμε κάτι που δεν ειπώθηκε τις τελευταίες ώρες και στο Αγρίνιο και σε όλη την Αιτωλοακαρνανία από πολύ κόσμο, από αιρετούς, συνδικαλιστές, απλούς πολίτες, στα «κοινωνικά δίκτυα» και αλλού. Καλή είναι όμως μια επανάληψη από όποιον έχει ένα δημόσιο βήμα.

Η αγορά άνοιξε και καλούμαστε να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, να βρούμε αυτό που χρειαζόμαστε στα τοπικά καταστήματα, ανεξάρτητα από συμπάθειες κι αντιπάθειες, παραπονάκια ή μεγάλα παράπονα. Στην ανάγκη ας ψάξουμε λίγο παραπάνω, ας «ανακαλύψουμε» κάτι που χρειαζόμαστε αν έχουμε την δυνατότητα, ας θυσιάσουμε και λίγα ευρώ στο κυνήγι της καλύτερης δυνατής τιμής.

Η αλληλεγγύη μεταξύ μας, το είπαν με τρόπο και οι τοπικοί πολιτικοί τις τελευταίες ώρες προς τιμήν τους, πρέπει να είναι έμπρακτη όχι σε θεωρητικό επίπεδο ή με παχιά λόγια. Είναι πολύ σημαντική η κοινωνική συνοχή και το αίσθημα της ύπαρξης στην πόλη(και την ευρύτερη περιοχή) μιας κοινής μοίρας, μιας κοινότητας.

Δεν πρόκειται για συλλογικότητες ή διεκδικήσεις για να έχει ο καθένας την άποψή του. Ακόμη κι εκείνοι που είναι συνειδητοποιημένοι ως προς τις καταναλωτικές τους συνήθειες, ακόμη και οι φανατικοί εραστές της παγκόσμιας αγοράς και του ηλεκτρονικού εμπορίου, για ένα ικανό διάστημα είναι καλό να αφήσουν στην άκρη πεποιθήσεις και «συμφέρον» και να σκεφτούν πιο ανοιχτά, πιο σφαιρικά.

Το μόνο αληθινό συμφέρον που υπάρχει αυτή την ώρα είναι να κρατηθεί ο τόπος ως μια ενιαία οντότητα με κοινά πολλά μικρά συμφέροντα. Να μην μείνει κόσμος στον δρόμο, να τα φέρουν βόλτα οι μικροί για να μην γίνει η κοινωνία ζούγκλα χωρίς νόμο και αξιοπρέπεια(κακοποιημένη λέξη αλλά εδώ ταιριάζει).

Οι διαφορές, οι ιδέες και οι μικροί εμφύλιοι μπορούν να περιμένουν να επιβιώσουμε πρώτα και μετά ξαναρχίζουμε τις γνωστές μας μικρές καθημερινές, κακιούλες. Μέχρι τότε, στηρίζουμε την τοπική οικονομία, ψωνίζουμε στους δικούς μας, με ό, τι σημαίνει για τον καθέναν αυτό.

Γ. Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.