Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Συμφωνεί και με τη σημερινή κυβερνητική πολιτική;

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την επιλογή των νέων διοικητών στα Νοσοκομεία και η απουσία σε αυτή του Αγρινίου έκοψε προς το παρόν την όρεξη σε πολλούς που προσδοκούσαν στη διαδοχή του Ανδρέα Τσώλη την ώρα που πολιτευόμενοι και αυτοδιοικητικοί επιχειρούν να επιβάλλουν τους εκλεκτούς τους.
Η προκήρυξη δεν περιλαμβάνει αρκετά νοσοκομεία (παράδειγμα στην 6η ΥΠΕ τα νοσοκομεία Αγρινίου, Ρίου, Πανεπιστημιακό  Ιωαννίνων κ.α.) γιατί-όπως λέγεται- δεν έχει βρεθεί η φόρμουλα για τη διακοπή της θητείας των σημερινών διοικήσεων.
Του Αγρινίου ο νυν διοικητής ανέλαβε πριν από περίπου ένα χρόνο καθήκοντα σπεύδοντας τότε να ανακοινώσει πως συμμετείχε στον διαγωνισμό για την πρόσληψη του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας καθώς τον έβρισκε σύμφωνο «η προσπάθεια που γίνεται από την μεριά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας». Ουσιαστικά δηλαδή εξέφρασε την ταύτιση του με την τότε κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό ήταν λογικό καθώς εκείνη την πολιτική ανέλαβε να υλοποιήσει στο Νοσοκομείο.
Πλέον όμως η κυβέρνηση άλλαξε , ήρθε η ΝΔ αλλά ο διοικητής του νοσοκομείου δεν… έσπευσε να παραιτηθεί (όπως για παράδειγμα έπραξε ο Αγρινιώτης υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ) . Η θητεία του είναι μάλιστα τριετής και λήγει τέλος του 2021. Κατά συνέπεια καλείται να εφαρμόσει τη νέα κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Υγείας. Μένει λοιπόν να μας κάνει γνωστό εάν συμφωνεί και με αυτή…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.