Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Συμμαχία Πολιτών: φανερώνεται για μια ακόμη φορά η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής στην αξιοποίηση προγραμμάτων

Συμμαχία Πολιτών: φανερώνεται για μια ακόμη φορά η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής στην αξιοποίηση  προγραμμάτων

H δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» αναφέρει σε ανακοίνωση της:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ένα από τα θέματα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου είναι η έγκριση υποβολής της πρότασης “Επανάχρηση Δημοτικού Περίπτερου Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου ως πολυχώρος πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής” μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!

Όμως είναι απογοητευτικό να διαπιστώνει κανείς ότι η Δημοτική αρχή άφησε ανεκμετάλλευτο το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας»που διήρκησε ένα ολόκληρο χρόνο (16/1/2018 έως 15/1/2019) χωρίς να καταθέσει καμία πρότασηκαι το οποίο ήταν κατάλληλογια την περίπτωση του Δημοτικού Περίπτερουτου Πάρκου.
Το Πρόγραμμα απευθύνονταν στους Δήμους όλης της χώρας και στόχευε στην ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας και η χρηματοδότηση έφτανε μέχρι τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Και ξαφνικά η Δημοτική Αρχή θυμήθηκε το Δημοτικό Περίπτερο του Πάρκου εντελώς  συμπωματικά μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Δυστυχώς φανερώνεται για μια ακόμη φορά η επιπολαιότητα,η αδιαφορία και η ανικανότητα που δείχνει η Δημοτική Αρχή στην αξιοποίηση των προγραμμάτων αφού άφησε να χαθούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα όταν δεκάδες Δήμοι σε όλη τη χώρα τοαξιοποίησαν μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Για τη Συμμαχία Πολιτών
Γιώργος Καραμητσόπουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.