Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

«Συμμαχία Πολιτών»: περιβαλλοντικό έγκλημα που πρέπει να σταματήσει τώρα η Εκτροπή του Αχελώου

«Συμμαχία Πολιτών»: περιβαλλοντικό έγκλημα που πρέπει να σταματήσει τώρα η Εκτροπή του Αχελώου

“Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ματαιώσει άμεσα κάθε σχέδιο εκτροπής του Αχελώου. Το περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της Αιτωλοακαρνανίαςκαι της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να σταματήσει τώρα”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξης Αγρινίου «Συμμαχία Πολιτών». Αναλυτικά

Εκτροπή του Αχελώου: περιβαλλοντικό έγκλημα που πρέπει να σταματήσει τώρα!

Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από την ανάληψη της εξουσίας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σαν έτοιμη από καιρό, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του έργου της εκτροπής του Αχελώου.

Ένα έργο που, όπως έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες, αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα για την Αιτωλοακαρνανία.

Ο Αχελώος ήδη πολλαπλά επιβαρυμμένος από τα υπάρχον ταφράγματα δεν μπορεί να αντέξει άλλη εκμετάλλευση.Με τα νέα φράγματα στη Μεσοχώρα και τη Συκιά στον Άνω ρου του Αχελώου, που έρχονται να προστεθούν σε αυτά των Κρεμαστών, του Καστρακίου και της Στράτου, ο δεύτεροςμεγαλύτεροςποταμός της χώραςκινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα σύνολο τεχνητώνλιμνών-φραγμάτων.

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για το περιβάλλον της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας, η οικολογική καταστροφή που θα επέλθει τεράστια.

Είναι προφανές όμως ότι για την κυβέρνηση πρώτο μέλημα της είναι η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Για αυτό προχωρά στο έργο αγνοώντας παντελώς:

  • Τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας και τους θεσμικούς εκπροσώπους του, καθώς όλα γίνονται ερήμην τους
  • Τις επανειλημμένες δικαστικές αποφάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας που έβαλαν φρένο σε παλαιότερες απόπειρες υλοποίησης αυτού του έργου.

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για τον τόπο μας οι πολίτες και οι φορείς επιβάλλεται να δείξουμε επαγρύπνηση,να αφήσουμε στην άκρη τις κομματικές διαφορές βάζοντας πρώτα τον τόπο μας και να οργανώσουμε την αντίδρασή μας ενωτικά και δυναμικά.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ματαιώσει άμεσα κάθε σχέδιο εκτροπής του Αχελώου. Το περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της Αιτωλοακαρνανίαςκαι της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να σταματήσει τώρα.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.