Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

«Συμμαχία Πολιτών»: πολύ θετική εξέλιξη η αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών

«Συμμαχία Πολιτών»: πολύ θετική εξέλιξη η αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών

Tην ικανοποίηση της εκφράζει η δημοτική παράταξη Αγρινίου «Συμμαχία Πολιτών» για το γεγονός πως  από τις 16 Μαρτίου θα προστεθεί και 2η εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο Αγρινίου και επίσης μια 3η εμβολιαστική γραμμή θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου. Η ανακοίνωση:

ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Όπως πληροφορούμαστε πολύ σύντομα, από τις 16 Μαρτίου θα προστεθεί και 2η εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο Αγρινίου και επίσης μια 3η εμβολιαστική γραμμή θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου.

Ήταν κάτι που η «Συμμαχία Πολιτών» είχε ζητήσει επανειλημμένως ώστε να βελτιωθεί ο πολύ χαμηλός ρυθμός εμβολιασμών στην περιοχή μας καθώς η Αιτωλοακαρνανία εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τις άλλες περιοχές του Δυτικού άξονα της χώρας.

Όπως υστερεί σημαντικά σε ποσοστό εμβολιασμών σε σύγκριση με το πανελλαδικό ποσοστό, τόσο όσον αφορά την 1η δόση όσο και την 2η δόση, όπως δείχνει και ο παρακάτω πίνακας (τα στοιχεία είναι έως 6/3).

Ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί

[1η δόση]

Ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί

[2η δόση]

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ 4,32% 1,79%
ΕΛΛΑΔΑ 6,71% 3,39%

Γι’ αυτό η αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών είναι μια πολύ σημαντική θετική εξέλιξη που γίνεται με ικανοποίηση δεκτή καθώς αναμένεται να αυξήσει αρκετά τον ρυθμό των εμβολιασμών στην περιοχή μας ώστε να πετύχουμε το συντομότερο δυνατόν τον στόχο μας. Δηλαδή να φτάσουμε στο επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού που θα σημάνει το τέλος της πανδημίας και θα μας επιτρέψει να επανέλθουμε με ασφάλεια στην φυσιολογική μας ζωή.

 

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.