Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Τα 1ο Ειδικό Δημοτικό -1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγρινίου στο “Let’s do it Greece”

Τα 1ο Ειδικό Δημοτικό -1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγρινίου στο “Let’s do it Greece”

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγρινίου συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα «Let’s do it Greece 2019» που υλοποιήθηκε με τη συμβολή της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου.

Ειδικότερα το προσωπικό και οι μαθητές αποφάσισαν να συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Μιχάλης Κούσης», αναλαμβάνοντας να φυτέψουν λουλούδια μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες ξύλινες παλέτες.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το σχολείο, “το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου είναι ένας χώρος που καθημερινά αθλούνται πολλοί συμπολίτες μας, αλλά και που συχνά φιλοξενεί τις δικές μας σχολικές διδακτικές επισκέψεις, για αυτό θέλαμε να προσθέσουμε και εμείς την δικής μας πινελιά στην βελτίωση της εικόνας του.
Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 οι μαθητές μας με τη βοήθεια του προσωπικού του σταδίου και των εκπαιδευτικών του σχολείου, έσκαψαν το χώρο που μας υποδείχθηκε, τοποθέτησαν τις παλέτες, φύτεψαν τριανταφυλλιές και άλλα καλλωπιστικά λουλούδια.

Επρόκειτο για μία διαδικασία που ενθουσίασε τα παιδιά, συμμετείχαν ενεργά, χάρηκαν αλλά και παράλληλα ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αγωγής καθώς κατανόησαν την σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και πως ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις μπορεί να συμβάλλει σε αυτό.
Πολλοί άνθρωποι μικροί, κάνοντας πολλά πράγματα μικρά, σε πολλά μέρη της γης μικρά, θα αλλάξουν το πρόσωπο αυτού του μεγάλου κόσμου.

Ας γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε, είναι στο χέρι μας».

Δείτε φωτογραφίες:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.