Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Με συμμετοχή από το Αγρίνιο η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών

Με συμμετοχή από το Αγρίνιο η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών

1-8
Νέες και νέοι από 12 χώρες συμμετείχαν στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών που φέτος για πρώτη φορά έλαβε χώρα στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Λίβανο. Το Συνέδριο διεξήχθη από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου και από τη χώρα μας συμμετείχαν οι : Ευγενία Βλάχου από τον ΣΕΑ Αγρινίου και αντιπρόεδρος της ΠΕΝΕΑ, Δημήτρης Ταντσίδης από τον ΣΕΑ Τραϊανούπολης και τέως γραμματέας της Παγκόσμιας Επιτροπής Νέων & Λεωνίδας Ρούμπας από τον ΣΕΑ Αμαλιάδας «Δίνω Ζωή».
Κύρια θέματα συζήτησης των συνέδρων ήταν τόσο η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών όσο και η διατήρηση των υπαρχόντων. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από ειδικούς πάνω σε θέματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των εθελοντών, ενώ σπουδαίας σημασίας ήταν η ομιλία ενός εθελοντή αιμοδότη και ενός πολυμεταγγιζόμενου, που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη δική τους πλευρά ο καθένας. Αξιοσημείωτη ήταν η χρήση «παιχνιδιών-προκλήσεων» που στόχο είχαν τη συνεργασία μεταξύ των 55 συμμετεχόντων από όλες τις χώρες, καθώς και την αποδοχή του διαφορετικού, την επίγνωση και συνειδητοποίηση των ταλέντων του καθενός, με απώτερο σκοπό την αξιοποίησή τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Οι σύνεδροι είχαν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν τον λιβανέζικο πολιτισμό και τα όμορφα αξιοθέατα του τόπου, που για πολλούς από μας είναι άγνωστα.
Ως εμπειρία και ως συμπέρασμα καταδείχθηκε η μέγιστη αξία της προσφοράς αίματος. Μεγαλύτερο συμπέρασμα όλων όμως ήταν το εξής: όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φυλής, θρησκεύματος, φύλου, πεποιθήσεων έχουν μια κοινή επιθυμία. Αυτήν της διασφάλισης της υγείας τους, που θα επιτευχθεί ακόμα καλύτερα με την εθελοντική προσφορά αίματος. Στόχος μας κανείς να μην το στερηθεί παγκοσμίως , όποτε κι αν το χρειαστεί.
3-6 4-5

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.