Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Συμμετοχή της χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε δύο εκδηλώσεις (φωτο)

Συμμετοχή της χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε δύο εκδηλώσεις (φωτο)

psaltodia
Σε δύο εκδηλώσεις συμμετείχε τις προηγούμενες μέρες η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ενώ για πρώτη φορά εκτός από τα ψαλτικά μαθήματα, απέδωσαν και παραδοσιακά τραγούδια με συνοδεία μουσικών οργάνων.

Ειδικότερα, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 συμμετείχε στη γιορτή που διοργανώνει κάθε χρόνο η ενορία του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Δείτε φωτογραφίες, από το ιστολόγιο του συνεργάτη της ενορίας, κ. Κοσμά:

Επίσης, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, κατόπιν συννενοήσεως με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, Θεμιστοκλή Γαμβρούλη ο οποίος είναι μέλος του συλλόγου, οργανώθηκε μουσική εκδήλωση στην αίθουσα του δήμου (πρώην δημαρχείο).

Δείτε φωτογραφίας από το φακό του Μιχάλη Νίνογλου:

Και στις δύο παρουσίες ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. Δημήτριος Παπακαμμένος ανέλαβε τον σχολιασμό των ύμνων και των τραγουδιών, ενώ όσον αφορά τη διεύθυνση της χορωδίας συνεργάστηκαν οι Λεωνίδας Γαρουφαλής και Σπυρίδων Λιούλιος.

Οι μονωδίες αποδόθηκαν από τους Σωτήριο Ξυγκά, Δημήτριο Παπακαμμένο και Άρη Γιαννακά.

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος ευχαριστεί τους ιεροψάλτες & οργανοπαίκτες Πέτρο & Γιάννη Καραγιάννη, Κώστα Παππά και Ανδρέα Φούκα για τον κόπο που κατέβαλαν και τον ωραίο ήχο που χάρισαν στις εκδηλώσεις, όπως και τους υπευθύνους στον Άγιο Δημήτριο Αγρινίου και στην τοπική κοινότητα Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης για τη ζεστή φιλοξενία και τα λόγια αγάπης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.