Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των μαθητών της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των μαθητών της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου εκφράζει τη συμπαράστασή του και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων  σπουδαστών του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά:

Το Ε.Κ.Α. εκφράζει  τη συμπαράστασή του  και στηρίζει τις κινητοποιήσεις  των εργαζομένων  σπουδαστών  του ΟΑΕΔ που διεκδικούν την κατάργηση του νόμου  4763/21-12-2020 που ψήφισε η κυβέρνηση το Δεκέμβριο του 2020.

Ο νόμος αυτός απαξιώνει  ακόμη  περισσότερο  τις σχολές ΕΠΑΣ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ.  που αντί για πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα δίνει στους σπουδαστές  μια απλή βεβαίωση  πιστοποίησης  και θα ισχύει  για τους σπουδαστές που φοιτούν στην Α΄ και Β΄ τάξη.

Η κυβέρνηση,  εν μέσω πανδημίας,  αντί να  πάρει μέτρα  για την ασφαλή λειτουργία  των σχολικών μονάδων  συνολικά στην παιδεία, ψηφίζει  νόμους  που απαξιώνουν το δημόσιο χαρακτήρα  της παιδείας, βάζουν φραγμούς  στη μόρφωση,   ενισχύουν  την καταστολή, και  στο όνομα  της ασφάλειας,  φέρνει την αστυνομία στα Πανεπιστήμια .

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν  ότι θα εφαρμοστούν αυτά  τα μέτρα. Ο κοινός αγώνας  μαθητών- σπουδαστών – φοιτητών – εκπαιδευτικών  – γονιών  και εργαζομένων  θα καταργήσει  αυτούς τους νόμους  στην πράξη.

Να αποσυρθούν  τώρα οι διατάξεις  του νόμου 4763/21-12-2020 για τις σχολές  ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.