Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Το επόμενο 10ήμερο οι συμβάσεις υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κυπαρισσιακό Κόλπο

Το επόμενο 10ήμερο οι συμβάσεις υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κυπαρισσιακό Κόλπο

Οι συμβάσεις για τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης στάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και επίκειται η κατάθεσή τους στη Βουλή για κύρωση, ενδεχομένως πριν από το καλοκαίρι.

Το επόμενο δεκαήμερο θα υπογραφούν οι συμβάσεις για την παραχώρηση των περιοχών του Ιονίου και του Κυπαρισσιακού Κόλπου για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ενώ οι συμβάσεις για τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης στάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και επίκειται η κατάθεσή τους στη Βουλή για κύρωση, ενδεχομένως πριν από το καλοκαίρι.

Αυτά ανέφερε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο συνέδριο «Power & Gas Supply» που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στον τομέα των υδρογονανθράκων, τόνισε ο υπουργός, η Ελλάδα έχει κοινό βηματισμό με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τις άλλες χώρες της περιοχής. Στο επίκεντρο βρίσκονται μεγάλα έργα όπως ο αγωγός East Med για τη μεταφορά φυσικού αερίου και την μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακή πύλη της Ευρώπης.

Ο υπουργός περιέγραψε, εξάλλου, τρεις προκλήσεις του ενεργειακού τομέα που είναι:

– Απελευθέρωση των αγορών. Έχει ολοκληρωθεί σε θεσμικό επίπεδο, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα λειτουργήσει το Χρηματιστήριο ενέργειας. Παράλληλα, ενισχύονται οι διασυνδέσεις με γειτονικές χώρες όπως η Βόρεια Μακεδονία και η Βουλγαρία.

– Ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το μερίδιο των οποίων το 2030 στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα φθάσει στο 57% , από 29% τώρα.

– Εξηλεκτρισμός της οικονομίας με κίνητρα για ηλεκτροκίνηση και διασυνδέσεις των νησιών.

Πηγή: avgi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.