Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

Η συμβολή του ΚΠΕ Θέρμου στην αύξηση της επισκεψιμότητας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου

kpe-thermou

Πολύπλευρη είναι η Συμβολή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Θέρμου που συνέβαλλε ακόμη και στη αύξηση της επισκεψιμότητας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου.
Όπως σημειώνει η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Θέρμου, το κέντρο στα πλαίσια των προγραμμάτων για το περιβάλλον και την αειφορία από τον Σεπτέμβριο του 2016 έχει εντάξει τον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο στα προγράμματα που υλοποιεί.
Πρόκειται για ολοκληρωμένο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα επίσκεψης, όπου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς γίνεται παρουσίαση της ιστορικής εξέλιξης της περιοχής από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τη ρωμαϊκή κυριαρχία. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην Αιτωλική Συμπολιτεία και πώς αυτή επηρέασε το ιστορικό γίγνεσθαι της εποχής της και όχι μόνο. Το πρόγραμμα αποτελεί αφορμή να ασχοληθούν εκπαιδευτικοί και μαθητές με την τοπική ιστορία και πώς αυτή διαμορφώνεται μέσα από το φυσικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον.
Στα προγράμματα του ΚΠΕ Θέρμου συμμετέχουν σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα καθώς υπάρχει η  δυνατότητα με την υποστήριξη του Δήμου Θέρμου για παροχή δωρεάν φιλοξενίας στον ξενώνα του ΚΠΕ.
Από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως σήμερα έχουν συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου: ερευνώ και ανακαλύπτω / Ο μικρός αρχαιολόγος» 1.057 μαθητές και 162 εκπαιδευτικοί.
Επίσης το ΚΠΕ Θέρμου πραγματοποίησε ημερίδα στις 27-5-2017 στο Θέρμο με θέμα «Από το χθες στο σήμερα: Περιβάλλον, Πολιτισμός, Αειφορία» στην οποία συμμετείχαν 30 εκπαιδευτικοί και 34 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Συμμετείχε εξάλλου ως συνδιοργανωτής στην διημερίδα που οργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Θέρμου με θέμα «Αρχαίος Θέρμος 1897-2017» με 120 συνέδρους ενώ σχεδιάζει να υλοποιήσει διημερίδα σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών στις αρχές του 2018 για τους εκπαιδευτικούς με θέμα: «Διαχείριση και ανάδειξη του πολιτισμικού περιβάλλοντος -Σύγχρονες προσεγγίσεις-Αειφορία».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.