Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Συμβολική κινητοποίηση στην εξωτερική πύλη του Νοσοκομείου από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Συμβολική κινητοποίηση στην εξωτερική πύλη του Νοσοκομείου από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

“Οι καταστάσεις απαιτούν να παραμείνουμε δυνατοί, όχι όμως σιωπηλοί” , αναφέρει στην ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου αναφορικά με τη συμβολική κινητοποίηση που οργάνωσε στην εξωτερική πύλη του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Η  συμβολική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Μάρτη, στις 11:30 το πρωί για την προβολή των αιτημάτων στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Σε αυτοί  συμμετείχανεπίσης  η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Aιτωλοακαρνανίας και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Μίλησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Κατσιγιάννης Μιχάλης , ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Κωνσταντίνος Μπακόπουλος και ο Βασίλης Καραγιώργος , πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου.

Υπόμνημα των αιτημάτων εξάλλου παραδόθηκε στο διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέα Τσιώλη  ο οποίος μετέβη στην πύλη  και το παρέλαβε.

Ο καθένας από εμάς οφείλει να τηρεί τα μέτρα που υποδεικνύουν οι υγειονομικές υπηρεσίες για την προστασία του λαού , για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού- πανδημίας.

Αλλά και η κυβέρνηση οφείλει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την κάλυψη των αναγκών στην υγεία και να μην τα μεταθέτει όλα στην ατομική ευθύνη, για μπορέσουν οι υγειονομικοί να δώσουν τη μάχη απέναντι στην πανδημία, για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού .
Οι καταστάσεις απαιτούν να παραμείνουμε δυνατοί , όχι όμως σιωπηλοί”, νικάμε το φόβο, κανένας μόνος του, ένας για όλους και όλοι για έναν“, αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Το υπόμνημα αναφέρει τα εξής αιτήματα:

– Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας για όλο το υγειονομικό – εργατικό προσωπικό και τους πάσχοντες στο νοσοκομείο .

– Να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια της ΜΕΘ και να επανδρωθούν κατάλληλα.

– Επαρκείς προσλήψεις ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες για τη λειτουργία των κλινικών .

– Να επανδρωθεί με το ανάλογο προσωπικό, ιατρικό- νοσηλευτικό, η πτέρυγα που θα υποδέχεται ύποπτα κρούσματα για τον κορωνοϊό.

– Να ενταχθούν όλες οι δομές ιδιωτικής υγείας στο δημόσιο σχεδιασμό.

– Να επανδρωθούν κατάλληλα όλες οι δομές της πρωτοβάθμιας υγείας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.