Συναγερμός έχει σημάνει στη Μαγνησία αφού τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν αρκετά κρούσματα γαστρεντερίττιδας σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο του δήμου Ρήγα Φερραίου με αποτέλεσμα να μεταβεί εκεί χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και υπάλληλοι της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να πάρουν δείγματα από το νερό.
Οι κάτοικοι φοβούνται ότι σε αυτό μπορεί να οφείλεται η μόλυνση και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι το τέλος της ημέρας.
Τα κρούσματα ήταν αρκετά και ταυτόχρονα κυρίως σε παιδιά και ηλικιωμένους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε και νοσσηλεία.
Γι’ αυτό κινητοποιήθηκαν άμεσα ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως φταίει το νερό, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO