Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Συναντήσεις και συντονισμός από την Περιφέρεια για τα πανεπιστημιακά τμήματα

Συναντήσεις και συντονισμός από την Περιφέρεια για τα πανεπιστημιακά τμήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πυκνώνει τις πρωτοβουλίες της για τα πανεπιστημιακά τμήματα στην περιοχή και ειδικά για περιπτώσεις σαν το ΔΠΠΝΤ, για το οποίο διαφάνηκε θετική αποτίμηση από την πλευρά του αρμόδιου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υφυπουργού, Β. Διγαλάκη.

Βάσει όσων έχει δηλώσει η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, βασικό μέλημα είναι να υπάρχει απόλυτη νομιμότητα και να λειτουργεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση με απολύτως ακαδημαϊκή κριτήρια. Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφέρεται πως ουδέποτε έγινε λόγος για καταργήσεις αλλά για εξέταση όλων των προτάσεων από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Αφού θα υπάρξει, λοιπόν, αξιολόγηση μέσω ΑΔΙΠ τότε καλό είναι οι τοπικές κοινωνίες να έρθουν σε επαφή μέσω των εκπροσώπων τους με το υπουργείο με σύμμαχο και την πρυτανεία του πανεπιστημίου Πατρών. Η οποία, σημειωτέον, είναι σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Μόλις χθες έγινε ειδική σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου και τον Αναπληρωτής Πρυτάνεως Διεθνών & Ακαδημαϊκών Θεμάτων Νίκο Καραμάνο. «Υπάρχει κοινή δράση μεταξύ αυτοδιοίκησης και πανεπιστημίου για να ενισχυθούν και τα τμήματα αλλά και οι τοπικές κοινωνίες», ήταν η κεντρική ιδέα.

Παράλληλα, βασική επιδίωξη της Περιφέρειας είναι να υπάρχει συνεχής επαφή της κ. Κυριαζοπούλου με τους δημάρχους της περιοχής, όπως συνέβη προ ημερών με τον δήμαρχο Αμαλιάδας. Τέτοιες συζητήσεις γίνονται και θα γίνονται προκειμένου αυτοδιοίκηση και πανεπιστήμιο να κινούνται μαζί πάνε σε έναν κεντρικό άξονα: όπου πληρούνται τα κριτήρια να μην υπάρχει καμιά δικαιολογία για καταργήσεις αλλά ούτε και για μετακίνηση των τμημάτων…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.