Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Έρχεται αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Αγρινίου;

Έρχεται αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Αγρινίου;

Ένα «τέλος έργων 11,1%” σε όλους τους καταναλωτές του Αγρινίου» σκοπεύει να επιβάλλει η δημοτική αρχή. 

Όλα τα θέματα της ΔΕΥΑ Αγρινίου καθώς και η πρόθεση της δημοτικής αρχής να προβεί σε αύξηση 11,11% στους λογαριασμούς αναμένεται να τεθούν σε σημερινή συνάντηση του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων η οποία προγραμματίζεται να λάβει χώρα σήμερα το βράδυ, στις 20.00.

Το θέμα της αύξησης τέθηκε αρχικά σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΑ με την αντιπολίτευση να εκφράζει τη διαφωνία της και τη δημοτική αρχή να επιδιώκει να …εκμαιεύσει συναίνεση.  Για το σκοπό αυτό ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, που διατηρεί και την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΥΑΑ, έλαβε την πρωτοβουλία για τη σημερινή συνάντηση.

Η δημοτική αρχή έχει πρόθεση στο βασικό τιμολόγιο να προσθέσει ένα «τέλος έργων 11,1%  επί της αξίας ύδατος και του παγίου σε όλους τους καταναλωτές του Αγρινίου» κάνοντας λόγο για… αναπροσαρμογή που για τον μέσο δημότη αντιστοιχεί σε περίπου ένα ευρώ ανά μήνα εντός του Αγρινίου και πενήντα λεπτά τον μήνα για την περιφέρεια του δήμου.

Προτίθεται παράλληλα προβεί σε εξομοίωση της τιμής του  Αγίου Κωνσταντίνου με του Αγρινίου (αστικό ιστό) ενώ προβλέπεται και μια επιβάρυνση για βυτία που χρησιμοποιούν τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης.  Το κοινωνικό τιμολόγιο βέβαια θα διατηρηθεί για πολύτεκνους-τρίτεκνους, ΑμέΑ και ευπαθείς ομάδες-απόρους.

Στην αποψινή συνάντηση αναμένεται να υπάρξει αναφορά στα πολλά προβλήματα που έχει «κληρονομήσει» η ΔΕΥΑΑ από τους πρώην δήμους, όπως το ασυντήρητο δίκτυο, τα πολλά κατεστραμμένα υδρόμετρα και οι διαφορές στην τιμολόγηση που δεν δικαιολογούνται, όπως π.χ. μεταξύ των όμορων Μακρυνείας και Αρακύνθου.

Αναμένεται εξάλλου να τεθεί το θέμα των κακοπληρωτών, φαινόμενο με κραυγαλέες περιπτώσεις που είχαν απλήρωτα ποσά για πολλά χρόνια και στους οποίους έγινε κατάσχεση λογαριασμού για χιλιάδες ευρώ.

Ως αιτιολογική βάση για την αύξηση από τη δημοτική αρχή εκφράζεται η ανάγκη αποκατάστασης του μέρους του αποθεματικού που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για έργα σε παλιότερες περιόδου, μια πρακτική που χαρακτηρίζεται ως λάθος. Πρακτική ωστόσο που ακολούθησε και η σημερινή δημοτική αρχή υπογράφοντας προγραμματικές συμβάσεις με τη ΔΕΥΑ για κατασκευή έργων στη πόλη , προκαλώντας  τότε την αντίδραση της αντιπολίτευσης

Όπως υποστηρίζει η διοίκηση της ΔΕΥΑΑ, το νερό είναι δημόσιο αγαθό αλλά το δίκτυο πρέπει να συντηρείται και να επεκτείνεται και οι επικεφαλής πρέπει να ενημερωθούν.

Νεώτερη ενημέρωση. Η συνάντηση αναβάβλήθηκε λόγω έκτακτου κοινωνικού γεγονότος.

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ανάπτυξη

    Ανάπτυξη περιμέναμε αυξηση στην δεη και στο νερο βλέπουμε…ετσι ονειρεύονται την αναπτυξη στην νδ;μεχρι στιγμης εχουμε,περισσότερους μετακλητους,την “ανεξάρτητη ερτ” που μας λέγανε την κανανε μαγαζάκι ,διοικητές που δεν ειχαν τα προσόντα,υφυπουργούς που ψάχνουμε τα μεταπτυχιακά, λιγότερο κοινωνικο μερισμα…και οι μπουλντόζες ακομη να μπουν στο Ελληνικό…

  2. κυρ - Παντελής

    Δήμαρχε! Γιατί δεν βάζεις τις μπουλντόζες στο Ελληνικό; Ρε τι ζούμε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.