Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Συνάντηση Ιερόθεου με εκπροσώπους της Αστυνομίας: στη Μητρόπολη Ναυπάκτου τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα

Συνάντηση Ιερόθεου με εκπροσώπους της Αστυνομίας: στη Μητρόπολη Ναυπάκτου τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα

Iδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως σήμερα, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο.

Ο λόγος για τους επικεφαλής της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδος και Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, Ταξιάρχους, Απόστολο Μαρτζάκλη και Γιάννη Νταλαχάνη οι οποίοι είχαν με τον Μητροπολίτη μια ουσιαστική και αποδοτική συζήτηση μαζί σχετικά με την πανδημία τού κορωνοϊού, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Μητροπόλεως.

Οι δύο αξιωματικοί της Αστυνομίας εξέφρασαν τον σεβασμό τους προς την Εκκλησία και ο Σεβασμιώτατος τους ευχαρίστησε για το έργο τους.

Τους υπενθύμισε ότι στην πρώτη περίοδο της πανδημίας ήταν ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας για την αντιμετώπισή της και παρουσίασε σέ 100 περίπου τηλεοπτικές εμφανίσεις τά κατάλληλα επιχειρήματα για τη στήριξη της απόφασης της Ιεράς Συνόδου και την προφύλαξή μας από τον ιό.

Τούς διαβεβαίωσε εξάλλου ότι στην Μητρόπολη Ναυπάκτου τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα, και επαίνεσε τους πολίτες της Ναυπακτίας «επειδή αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία και είναι ευάγωγοι»

Τους ανέφερε ακόμη το σημαντικό σχόλιο του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου από το Πηδάλιο στον ΞΣΤ΄ Αποστολικό Κανόνα: «Σημείωσε ὅτι ὡς φονεύς καταδικάζεται καί ἐκεῖνος ὁ ἄνθρωπος, ὁ ὁποῖος ἐν καιρῷ πανώλης ἠξεύρωντας ὅτι εἶναι μεμολυσμένος, ὑπάγει εἰς οἴκους, καί πολιτείας, καί μολύνει καί τούς ἄλλους, καί γίνεται πολλῶν φόνων αἴτιος».

Δεν παρέλειψε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος να ευχηθεί «σε όλο το Αστυνομικό Σώμα να έχουν υγεία και να δώσει ο Θεός σύντομα την απαλλαγή από την πανδημία αυτή, αλλά και να ανοίξουν και πάλι οι Ιεροί Ναοί για τούς πιστούς, ώστε να προσεύχονται και να λατρεύουν ορθοδόξως τον Θεό, που το έχουν μεγάλη ανάγκη».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.