Σάββατο, Ιούλιος 20, 2019

Συνάντηση Καραπάνου με Καμμένο για το στρατόπεδο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Νικόλαο Καραπάνο με αντικείμενο το μέλλον του στρατοπέδου. H συνάντηση έλαβε χώρα ενώ φέρεται ως ειλημμένη η απόφαση για φιλοξενία εκεί   Στρατιωτικού Μουσείου τύπου «Β».

Την προσεχή Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου μάλιστα κλιμάκιο του ΥΠΕΘΑ θα επισκεφθεί την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου πραγματοποιώντας αρχικά συνάντηση στο Δημαρχείο και ακολούθως αυτοψία στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  έγινε γνωστό πως «συζήτησαν σχετικά με την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των υφιστάμενων στρατοπέδων για τη συνεχή ιστορική προβολή της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και των δεσμών της με τις Ένοπλες Δυνάμεις, αρχής γενομένης από την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο Μεσολόγγι».

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει: «Ο διάλογος που έχει ξεκινήσει ο Δήμοςεδώ και αρκετούς μήνες με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, συνεχίζεται ενώ κάθε συζήτηση βρίσκεται πλέον στην τελική της ευθεία. Την προσεχή Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του ΥΠΕΘΑ θα επισκεφθεί την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου πραγματοποιώντας αρχικά συνάντηση στο Δημαρχείο και ακολούθως αυτοψία στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις . Κύριο μέλημά μας ως Δήμος, είναι η διασφάλιση της ιστορικής, κοινωνικής και στρατιωτικής  συνέχειας του 2/39 Σ.Ε., έτσι όπως αξίζει και επιβάλλεται από την Ιστορία, είτε της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου είτε του ίδιου του Συντάγματος».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.