Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Η συνάντηση στον Αστακό που «δείχνει» εξελίξεις για το Πλατυγιάλι

Η συνάντηση στον Αστακό που «δείχνει» εξελίξεις για το Πλατυγιάλι

Kοιμώμενος αναπτυξιακός γίγαντας είναι για την Αιτωλοακαρνανία η ΝΑΒΙΠΕ του Πλατυγιαλίου Αστακού και επι δεκαετίες οι ελπίδες για την αξιοποίηση της αποδείχτηκαν φρούδες.

Τα κατά καιρούς σενάρια περιλάμβαναν Άραβες, Κινέζους και Αμερικάνους επενδυτές αλλά έμειναν…σενάρια.

Φαίνεται όμως πως οι διεργασίες των τελευταίων μηνών θα φέρουν αποτέλεσμα καθώς προχωρά ο σχεδιασμός για μετατροπή των λιμενικών εγκαταστάσεων σε τουριστικό project με βάση τον τομέα των mega yachts.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr , το Σαββατοκύριακο στον Αστακό συνέφαγαν- σε κοινή θέα σε γνωστό κατάστημα-στελέχη της εταιρίας Archirodon, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου και κυβερνητικοί παράγοντες.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και όπως προέκυψε είναι βούληση όλων των εμπλεκόμενων μερών να προχωρήσει η επένδυση ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον σχεδιασμό και την έναρξη του τουριστικού project.

Η υλοποίηση του θα εξελιχθεί βέβαια σε βάθος χρόνου αλλά αναμφίβολα θα προσθέσει νέες προοπτικές στη Δυτική Ελλάδα και στις ακτές της και ιδιαίτερα στο παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου.

Ενός δήμου που έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για δυναμική τουριστική ανάπτυξη η οποία ωστόσο μέχρι σήμερα δεν επιτεύχθηκε στον ανάλογο βαθμό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Γιώργος Καραθάνος

    και το Πλατυγυάλι για τουριστική επένδυση…για γκαρσόνια και σεφ…καλά το πάμε…οι βιζιτούδες της ευρώπης …αυτή είναι η οικονομία μας….ευάλωτη και επισφαλής σε κάθε διεθνής κρίση…φτερό στον άνεμο…

  2. Τάσος

    Να μαζέψουν τα σκουπίδια πρώτα και να βάλουν αποχέτευση που δεν έχουν βάλει εδώ και 50 χρόνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.