Τετάρτη, Ιανουάριος 16, 2019

Συνάντηση των Αποκουριτών

apokourites

 

 

Το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμου προσκαλεί όλους τους Αποκουρίτες σε μία διερευνητική συνάντηση – συζήτηση  με θέμα«Τη σύσταση γραφείου ανάπτυξης με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας, του οικονομικού και πληθυσμιακού μαρασμού και άλλων συναφών προβλημάτων της περιοχής μας». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ..
Ομιλητές:
-Ξενοφώντας Κάππας , Διευθυντής , Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου
-Στέφανος Νικολόπουλος, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας
-Αναστασία Παντέρα ,ΜSc Purdue Un. USA, Διδάκτορας ΑΠΘ Καθηγήτρια ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
-Γιάννης Σελιμάς ,Περιβαλλοντολόγος Μ.Sc Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη ,Συντονιστής Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
-ΔΡ. Αθηνά Χατζή ,Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Επιμελήτρια Τέχνης και Συγγραφέας.

   Γνωριμία   με τον  Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ. (Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας και Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου)

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ: Μια ομάδα εθελοντών.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ: Σε όλους τους κατοίκους της περιοχής Τριχωνίδας

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ, Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ:

Το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου προέκυψε σαν ανάγκη μέσα από την ιδέα μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης προβλημάτων όπως η ανεπαρκής ή η απουσία εκμετάλλευσης φυσικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας καθώς και η παραμέληση του φυσικού περιβάλλοντος.

Ουσιαστικά ο Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ. είναι μια παρέμβαση στη κοινότητα όπου πρωτίστως έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να ενεργοποιήσει όλους τους κατοίκους ώστε με όχημα τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή να γίνουμε βιωματικά ικανοί και επαρκείς δίνοντας λύση σε κάθε πρόβλημα .

Ουσιώδης στόχος μας είναι η αειφόρος ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, η διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων, η αύξηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής και μεταποιητικής παραγωγής στην περιοχή μας και η ενθάρρυνση στη συμμετοχική δράση και τον εθελοντισμό.

Ο τρόπος που λειτουργούμε παρότι υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο είναι η άμεση δημοκρατία ,δηλαδή όλα τα μέλη ψηφίζουν ισάξια σε κάθε απόφαση και το Διοικητικό Συμβούλιο απλώς επικυρώνει.
Οι συνελεύσεις μας γίνονται κάθε Κυριακή συνήθως 7:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμου.
 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.