Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Συνάντηση με Τόσκα ζητά ο Καραπάνος για την παραβατικότητα στο Αιτωλικό

astunomikos-eipe-ton-upourgo-n-toska-mparmpa.w_lΣυνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητά ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για την παραβατικότητα στο Αιτωλικό

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους κατοίκους του Αιτωλικού η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους αναφορικά με το ζήτημα της ραγδαίας αύξησης της παραβατικότητας στην περιοχή από μέλη της τοπικής κοινότητας των ΡΟΜΑ, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος απευθύνεται με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα ζητώντας το συντομότερο συνάντηση με σκοπό το διάλογο και την υποβολή προτάσεων σχετικά με το ζήτημα της αντιμετώπισης της.
Όπως σημειώνεται στην επιστολή -η οποία κοινοποιείται ταυτόχρονα στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κ. Τσουβάλα, τα σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2012, με τα θλιβερά επεισόδια να ταράσσουν την τοπική κοινωνία. Ωστόσο, «…Από τότε έως σήμερα, το πρόβλημα παραμένει και οι ισορροπίες διατηρούνται σε πολλές περιπτώσεις με δυσκολία. Δυστυχώς όμως, τα προβλήματα της αυξημένης παραβατικότητας –ειδικά ανηλίκων ΡΟΜΑ- με κλοπές, καταστροφές και επιθέσεις έχουν εξελιχθεί πλέον σε σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Μπροστά σ αυτή την σοβαρότατη κοινωνική αναστάτωση, επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα, τόσο για την προστασία των πολιτών, όσο και για την ταχύτερη κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ».
Θυμίζουμε πως προ ημερών ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και συζήτησε μαζί του την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό των Ρομά στο Αιτωλικό, «κατάσταση που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν εξτρεμιστικά στοιχεία»,όπως αναφέρει.
Ο υπουργός ενημέρωσε τον Γιώργο Βαρεμένο ότι το υπουργείο έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της όποιας παραβατικότητας εκδηλώνεται στον καταυλισμό και ήδη το θέτει σε εφαρμογή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.