Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Συνάντηση στη Βόνιτσα για τη σύσταση συλλόγου τουριστικής ανάπτυξης

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 24 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Βόνιτσας, σχετικά με την πρόθεση που υπάρχει για τη δημιουργία συλλόγου τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – πρόσκληση αναφέρει τα εξής:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Με σκοπό την οργάνωση και εξωστρέφεια του τουριστικού προϊόντος, υπάρχει πρόθεση σύστασης του “Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής Ακτίου-Βόνιτσας”.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν την Κυριακή 24/11/19 και ωρα 11:00 το πρωι στο χώρο συνεδριάσεων του δημαρχείου στη Βόνιτσα, θα γινει η πρώτη συνάντηση.

Σκοποί του Συλλόγου είναι:

α)-Η μελέτη, προστασία και προαγωγή της θέσης και της συμβολής του τουρισμού στην οικονομία του δημου ακτιου βονιτσας

Η έρευνα και μελέτη του τουρισμου με σχέση με την προστασία και την ανάδειξη του ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής.

Η μελέτη τουριστικής πολιτικής και τουριστικών εφαρμογών και η υποβολή σχετικών προτάσεων προς τις αρμόδιες αρχές για την υιοθέτηση μέτρων και κανόνων με στόχο την προσφορά τουριστικών υπηρεσιών υψηλού ποιοτικού επιπέδου.

Η ενεργός ανάμειξη του Συλλόγου στην τουριστική προβολή του τοπου μας.

β)-Η συμμετοχή σε οργανώσεις, συλλόγους επιμελητήρια, ενώσεις και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό που επιδιώκουν τον ίδιο ή παρεμφερή σκοπό ή που έχουν σχέση με τους σκοπούς που επιδιώκει ο Σύλλογος.

γ)-Η παροχή επιστημονικής, οργανωτικής ή διοικητικής στήριξης και βοήθειας πάσης μορφής (τεχνικές, επαγγελματικές, εκπαιδευτικές, οργανωτικές κ.λπ. ειδικές συμβουλές και γνωμοδοτήσεις) που αφορούν ή/και συμβάλλουν στην προαγωγή του τουριστικού τομέα και των τουριστικών επιχειρήσεων.

δ)-Η θέσπιση κανόνων δεοντολογίας και συμπεριφοράς για την προστασία του καταναλωτή και τη διαφύλαξη του ποιοτικού επιπέδου των τουριστικών επιχειρήσεων και του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των Μελών του συλλόγου.

ε)-Η συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς (δημοτική επιτροπή τουρισμού, σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων και δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, επιμελητήριο κλπ), με σκοπό την εξωστρέφεια του τουριστικού προϊόντος.

ζ)-Η ενημέρωση για επενδυτικά προγράμματα, οι προτάσεις συγχρηματοδοτούμενων από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους προγραμμάτων καθώς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Φίλοι μου είναι στο χέρι μας να πάει ο τόπος μας μπροστά. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να έρθουν στην συνάντηση.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.