Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Συναντήσεις Βουλευτών με την Ένωση Στρατιωτικών Αιτωλοακαρνανίας

espeait-varemenos-karagounis

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.) στο πλαίσιο ενημέρωσης και έναρξης συνεργασίας με τοπικούς φορείς, για την ανάδειξη – επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών της Αιτωλοακαρνανίας, είχε επίσημη συνάντηση με τoν Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο, όπως και με τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραγκούνη.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Λεμονιάς, συνοδευόμενος από τον Γ.Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Παπασταύρο και το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλειο Χονδρογιάννη, εξέθεσε στις συναντήσεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί της Αιτωλοακαρνανίας, με σημαντικότερα την υποβάθμιση ή παύση λειτουργίας των Μονάδων της Αιτωλοακαρνανίας και το θέμα των Διοδίων της Ιονίας οδού – υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου. Στο θέμα των Μονάδων, τονίστηκε ότι η Ένωση δεν έχει αρμοδιότητα και δεν πρόκειται ποτέ να κρίνει αποφάσεις που λαμβάνονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οφείλει όμως να επισημάνει ότι εάν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μεγάλες αλλαγές στην δομή των Μονάδων της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετατεθεί προσωπικό, θα πρέπει να υπάρχει διάστημα ενός χρόνου μεταξύ απόφασης και υλοποίησης, προκειμένου οι στρατιωτικοί να έχουν το δικαίωμα υποβολής εντύπου μεταθέσεων και παράλληλα να τακτοποιήσουν οικογενειακά – προσωπικά θέματα που τους απασχολούν.
Ο κ. Βαρεμένος από πλευράς του, διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα δοθούν επίσημες απαντήσεις για το μέλλον των Μονάδων της Αιτωλοακαρνανίας και ο ίδιος θα σταθεί αρωγός των προσπαθειών της Ένωσης, ενώ ο κ. Καραγκούνης διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα υποβάλλει σχετική ερώτηση στη Βουλή και για τα δύο θέματα.
Η συνάντηση έλαβε χώρα μέσα σε πολύ καλό κλίμα και πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος, ενώ υπήρξε η αμοιβαία διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές για επικοινωνία και εκ’ νέου συναντήσεις, ώστε να υπάρξουν λύσεις στα υφιστάμενα, αλλά και μελλοντικά προβλήματα που θα προκύψουν.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.