Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Αστακός: συναντήθηκαν και διαφώνησαν η Επιτροπή Αγώνα με τους εκπροσώπους των υδατοκαλλιεργητών

Αστακός: συναντήθηκαν και διαφώνησαν η Επιτροπή Αγώνα με τους εκπροσώπους των υδατοκαλλιεργητών

Ενημερωτική συνάντηση στον Αστακό, της Επιτροπης Αγώνα με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Πραγματοποιήθηκε χθες , Σάββατο 30 Οκτωβρίου, η προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα και των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ξηρομέρου, με τον Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η ανταλλαγή απόψεων και από τις δυο πλευρές, σε μια προσπάθεια εύρεσης κοινής και αποδέκτης λύσης του προβλήματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα καταγράφηκε διάσταση απόψεων με τον Φορέα Διαχείρισης ο οποίος επιμένει στη δημιουργία Π.Ο.Α.Υ και στη παράκτια ζώνη.

Τη συζήτηση άνοιξαν οι εκπρόσωποι του Φορέα γνωστοποιώντας τη βούληση τους για δημιουργία ΠΟΑΥ στις Εχινάδες Νήσους και στις Δυτ. ακτές Αιτωλοακαρνανίας (παράκτια ζώνη Αστακού – Μύτικα).

Στους εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης, μεταφέρθηκε το σαφέστατο αίτημα, της Επιτροπής Αγώνα και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, ότι στην παράκτια έκταση από Αστακό έως Μύτικα, θα πρέπει να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση, χωρίς τοποθέτηση νέων μονάδων, επεκτάσεων ή μετεγκατάστασεων, δηλαδή χωρίς θεσμοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.

Η Επιτροπή Αγώνα τονίζει πως «θα συνεχίσει τις προσπάθειες της ως την τελική δικαίωση των αιτημάτων της, που αποτελούν αιτήματα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της» .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.