Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Συναντήθηκε με Φάμελο η Συντονιστική κατά της Εκτροπής του Αχελώου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος με κατηγορηματικό τρόπο επανέλαβε την αρνητική θέση της κυβέρνησης σε ότι αφορά της εκτροπή του Αχελώου ποταμού.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου και Προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, συνάντηση της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων Νομού Αιτωλοακαρνανίας κατά της Εκτροπής του Αχελώου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αθήνα και σαν αντικείμενο είχε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της εκτροπής του Αχελώου ποταμού.
Εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος παρευρέθηκαν και έλαβαν μέρος ο Αναπληρωτής Υπουργός Σωκράτης Φάμελο με τον συνεργάτη του αρμόδιο για θέματα υδάτινων πόρων Γεώργιο Πεκρίδη.
Από την Συντονιστική Επιτροπή έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της και Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου εκπροσωπώντας τον Δήμο και την ΠΕΔ Δ. Ελλάδος, ο Αντιπερειφερειάρχης Νικόλαος Μπαλαμπάνης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Νομού Αιτωλοακαρνανίας κος Λίνος Μπλέτσας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κος Παναγιώτης Τσιχριντζής, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσολογγίου κος Παναγιώτης Σταράμος, ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής κος Δημοσθένης Καπώνης, ο Τεχνικός Σύμβουλος της Συντονιστικής Επιτροπής κος Ιερόθεος Ζαχαρίας και οι εκπρόσωποι των Νομικών Παραστατών της , κοι Βασίλειος Δωροβίνης και Γεώργιος Χριστοφορίδης .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης όλοι οι εκπρόσωποι και οι συνεργάτες της Συντονιστικής, μέσα από ουσιαστικές και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις ενημέρωσαν τον Υπουργό για όλες τις πτυχές του διαχρονικού εγχειρήματος της εκτροπής του Αχελώου ποταμού, καθώς και για τις μη αναστρέψιμες επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στο Περιβάλλον στην Εθνική Οικονομία, στις Τοπικές Οικονομίες αλλά και στη ιδία την Κοινωνία.
Η ενημέρωση εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής συνεχίστηκε με την γνωστοποίηση των ενεργειών της σε ότι αφορά την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των σχεδίων διαχείρισης υδάτων της Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας, ενώ κατατεθήκαν και οι απαραίτητες απόψεις της σχετικά με την διαδικασία αναθεώρησης τους.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αναπληρωτής Υπουργός Σωκράτης Φάμελος ο όποιος με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο επανέλαβε την αρνητική θέση της κυβέρνησης σε ότι αφορά της εκτροπή του Αχελώου ποταμού στην Θεσσαλία.
Για την εφαρμογή δε αυτής της πολιτικής, ενημέρωσε τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για τις μέχρι τώρα ενέργειες του στην κατεύθυνση αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης των λεκανών απορροής υδάτων της Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας προκείμενου να αποτραπεί οριστικά και αμετάκλητα η εκτροπή του Αχελώου ποταμού στην Θεσσαλία.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων, ενώ ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Γεώργιος Παπαναστασίου κλείνοντας την συζήτηση ευχαρίστησε τον Υπουργό για την συνάντηση, αλλά και για την συνολική του στάση προκειμένου να αποτραπεί οριστικά και αμετάκλητα το εγχείρημα της εκτροπής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. γιωργακης

    Για να λυθει το θεμα οριστηκα θεωρω πρεπει να βρεθει εναλλακτικη λυση για τους θεσσαλους. Οταν εχουν νερο απο αλλες πηγες δε θα ενδιαφερονται και για τον Αχελώο μας..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.