Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Αγρίνιο

portokalogou
Έχοντας στις αποσκευές του το νέο του δίσκο “Εισιτήριο” και την εξαιρετική νέα του μπάντα, τους “Ευγενείς Αλήτες”, ο Νίκος Πορτοκάλογλου επέλεξε φέτος να γιορτάσει τα γενέθλια των 60 του χρόνων ξεκινώντας ένα οδοιπορικό συνάντησης με τη νέα γενιά μουσικών. Ένα από τα σχολεία αυτά είναι και το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου. Θα είναι μια πραγματικά διαφορετική περιοδεία καθώς σταθμούς της θα έχει τα θέατρα των μεγάλων πόλεων και πρωταγωνιστές της, εκτός από τον τραγουδοποιό και την μπάντα του, τις χορωδίες των Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ναι δηλαδή ένα ταξίδι αναζήτησης και συνεργασίας με τους σημερινούς έφηβους που θα αποτελέσουν τους επόμενους τραγουδοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς της χώρας μας.

Βασικοί στόχοι της περιοδείας είναι αφενός η συνεισφορά στη διαδικασία μουσικής ωρίμανσης των μαθητών και μαθητριών των μουσικών σχολείων της χώρας και αφετέρου η ανάδειξη των τοπικών μουσικών παραδόσεων και της δυνατότητας συνδυασμού τους με σύγχρονα μουσικά ρεύματα.

Στο πλαίσιο αυτό, η «Σχολική Εκδρομή» για το σχολικό έτος 2017-18 είναι δομημένη σε δύο βασικούς πυλώνες βιωματικής και δημιουργικής δράσης. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή εργαστηρίου τραγουδοποιίας με τον Νίκο Πορτοκάλογλου ο οποίος εν συνεχεία θα διεξάγει συναυλία μαζί με τη χορωδία του κάθε μουσικού σχολείου και την ορχήστρα του, με την παράλληλη συμμετοχή σχολικού μουσικού συνόλου («μπάντας») για την έναρξη («άνοιγμα») της συναυλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά μουσικά σχολεία έχουν ήδη ανταποκριθεί και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, του οποίου η υλοποίηση τοποθετείται χρονικά την περίοδο Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2018, με τη διοργάνωση 10 συναυλιών ανά την Ελλάδα, στις εξής πόλεις:

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

21/2 Σέρρες
22/2 Θεσσαλονίκη
28/2 Αγρίνιο
5/3 Καρδίτσα
6/3 Λάρισα
9/3 Μυτιλήνη
10/3 Χίο
30/3 Κατερίνη
31/3 Βέροια
1/4 Καβάλα
Τέλος Ιουνίου Αθήνα

* κάποιες από τις ημερομηνίες ενδέχεται να τροποποιηθούν.

Οι συναυλίες θα περιέχουν μια μεγάλη αναδρομή στην 40χρονη πορεία του καλλιτέχνη από τα πρώτα του βήματα με τους Φατμέ μέχρι σήμερα. Εκτός από τον ίδιο, τραγούδια του θα ερμηνεύσουν τα νέα ταλαντούχα μέλη των “Ευγενών Αλητών” και βέβαια οι εφηβικές χορωδίες. Δηλαδή μια πανηγυρική σύμπραξη τριών γενιών επί σκηνής!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.