Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Εντυπωσιακή συναυλία και προβολή της Ναυπάκτου από τη Μικτή Χορωδία στο Μονακό (φωτο)

Εντυπωσιακή συναυλία και προβολή της Ναυπάκτου από τη Μικτή Χορωδία στο Μονακό (φωτο)

Σε μία από τις κορυφαίες στιγμές στην πολυετή καλλιτεχνική πορεία της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου αναδείχθηκε η συναυλία που πραγματοποίησε στις 27 Ιανουαρίου 2019 στο Μονακό.

Προσκεκλημένη της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό και της Προέδρου της, Σοφίας Βαχάρη – Τσουβελεκάκη, έδωσε μία μόνο συναυλία στο yacht club de Monaco, παρουσία του Μητροπολίτη Γαλλίας και έξαρχου Ευρωπης κ.κ. Εμμανουήλ και πλήθους κόσμου της ελληνικής ομογένειας του εφοπλιστικού, οικονομικού και επιστημονικού κλάδου.

Κέρδισε το χειροκρότημα ενός απαιτητικού κοινού και προκάλεσε ενθουσιασμό και συγκίνηση στους παριστάμενους, φέρνοντας μνήμες και όμορφες μελωδίες από την Ελλάδα.

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της χορωδίας, Άννα Παπαγεωργίου, εξήρε την ανάγκη προβολής και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς στο εξωτερικό, τόνισε την αναγκαιότητα της διατήρησης του δεσμού κάθε Έλληνα με τις ρίζες του και αναφέρθηκε στο πολιτιστικό έργο της χορωδίας από την ίδρυσή της το 1987 έως σήμερα.

Παράλληλα διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Σεβαστού Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.κ. Ιεροθέου και του Δημάρχου Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλου και παρέδωσε στους επίσημους παρισταμένους το επίσημο επετειακό λεύκωμα της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, επιστημονικά συγγράματα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και ένα έργο ζωγραφικής του Ναυπάκτιου ζωγράφου Ιωάννη Αρτινόπουλου.

Ακολούθησε μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και φυσικά η προβολή της Ναυπάκτου, ως τουριστικός προορισμός.

Σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς έκλεισε η βραδιά, με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ανανεώνοντας το ραντεβού στη Ναύπακτο.

“Η οικογένεια της χορωδίας ευχαριστεί θερμά όσους όλους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην αποστολή αυτή και συνεχίζει το μουσικο ταξίδι της για νέους προορισμούς” αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση της.

Πηγή: e-nafpaktia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Η Ναύπακτος ειναι η μοναδική πολη που έχει ξεφύγει από την μιζέρια του νομού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.