Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Σύνδεσμος Γεωπόνων: Συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων ΕΛΓΑ για το καθεστώς μετακινήσεών τους

Σύνδεσμος Γεωπόνων: Συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων ΕΛΓΑ για το καθεστώς μετακινήσεών τους

ΕΛΓΑ-1-1021x466Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΛΓΑ τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά το καθεστώς των μετακινήσεών τους για υπηρεσιακούς λόγους, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γεωπόνων Νομού Αιτωλίας & Ακαρνανίας δηλώνει ομοφώνως τα εξής:
1) Συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΕΛΓΑ σχετικά με το καθεστώς μετακινήσεών τους και καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και γενικότερα την Κυβέρνηση να λύσει με δίκαιο και οριστικό τρόπο το πρόβλημα, προκειμένου να μην ζημιωθεί περαιτέρω ο αγροτικός κόσμος από τη μεγάλη καθυστέρηση στις εκτιμήσεις των ζημιών που καλύπτει ο ΕΛΓΑ καθώς για πολλές καλλιέργειες έχουν, πλέον, εξαλειφθεί τα τεκμήρια των ζημιών.
2) Η λύση που προτείνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΑ, λύνει οριστικά το πρόβλημα, χωρίς να επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό (αφού τα έξοδα μετακίνησης καλύπτονται από τα Τέλη Εκτίμησης των παραγωγών, όπως γίνονταν τόσα χρόνια – προ Μνημονίων), ενώ αποζημιώνει με δίκαιο τρόπο τους γεωτεχνικούς του ΕΛΓΑ για την δύσκολη εργασία τους στους αγρούς.
3) Οι μέχρι σήμερα νομοθετικές πρωτοβουλίες – τροπολογίες εξωθούν ουσιαστικά τους Γεωτεχνικούς του ΕΛΓΑ να μετακινούνται με τα ΚΤΕΛ ή μισθωμένο όχημα ή Ταξί, αυξάνοντας δραματικά τόσο το χρόνο, όσο και το οικονομικό κόστος των εκτιμήσεων ενώ δεν αναγνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του ΕΛΓΑ που είναι χρηματοδοτούμενος οργανισμός μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές των παραγωγών οι οποίες καλύπτουν τα χιλιάδες χιλιόμετρα που διανύουν μεσοσταθμικά κάθε μέρα οι Γεωτεχνικοί του ΕΛΓΑ, χρησιμοποιώντας τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους για υπηρεσιακές ανάγκες. Απεναντίας αποδίδουν σε άνισα μέρη το ίδιο δίκαιο, σε μια κακώς εννοούμενη ισότητα αμοιβών, όταν μάλιστα για ορισμένους οργανισμούς του Δημοσίου (π.χ. ΕΚΑΒ), που χρηματοδοτούνται αμιγώς από τον Κρατικό Προϋπολογισμό τους αναγνωρίζονται – και καλώς – ειδικές συνθήκες στην εργασία τους και παραμένει το ίδιο καθεστώς για τις μετακινήσεις τους.
4) Δεν συμφωνούμε με την κοινωνικά ανάλγητη πολιτική για περαιτέρω περικοπές αμοιβών που έχει ως συνέπεια την επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης των εργαζομένων.

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος του ΔΣ                                                Η Γενική Γραμματέας

Βασιλική Χατζηαγάπη                                   Σοφία Ζαμπάρα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.