Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής κατά Καμίνη με αφορμή το θάνατο του Θ.Καλογερή

syndikato_ota_attikis1-620x320Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε τη Τετάρτη 23-3-2016 παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Αθηναίων Καμίνη με αφορμή τα συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα που έφτασαν σε σημείο να έχουμε και νεκρό , προχθές το Θανάση Καλογερή (καταγόμενο από την ανάληψη Θέρμου).
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Στη παρέμβαση μας αναδείξαμε ότι τα εργατικά ατυχήματα στο Δήμο της Αθήνας αποτελούν συχνό φαινόμενο λόγω της παντελής έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας αλλά της υποστελέχωση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο λόγο της έλλειψης προσωπικού αλλά και την υποβάθμιση στο μηχανολογικό εξοπλισμό.
Καταγγείλαμε τη υποκριτική στάση του Δημάρχου που έκανε ότι δεν γνώριζε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του αμαξοστασίου. Έχει ευθύνες γιατί υλοποιεί πλήρως την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κύριο στόχο έχει την μείωση του «κόστους» δημιουργώντας αυτές τις ελλείψεις και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας με αποτέλεσμα να έχουμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Καλούμε τους συναδέλφους να διεκδικήσουν τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να απαιτήσουν τώρα τη πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού με πλήρη Μισθολογικά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα, κανένας δήμαρχος και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των εργαζομένων.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση μας στη οικογένεια του συναδέλφου και καλούμε τους συναδέλφους να παρευρεθούν».

www.aftodioikisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.