Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16, 2019

Συνδυαστικές εργασίες απεντόμωσης συνιστά στους καταστηματάρχες ο δήμος Αγρινίου

Ανακοίνωση για τις εργασίες απεντόμωσης στις οποίες προέβη εξέδωσε η δημοτική αρχή Αγρινίου.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Οικ/κης Ανάπτυξης και προφανώς αποτελεί και μια απάντηση σε δημοσιεύματα αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα με τις κατσαρίδες που παρατηρείται στο κέντρο της πόλης.
Ο δήμος υποστηρίζει πως έπραξε τα δέοντα και καλεί τους καταστηματάρχες να ελέγχουν τακτικά τις εγκαταστάσεις τους και να προβαίνουν σε συνδυαστικές εργασίες απεντόμωσης όπως προβλέπεται από το νόμο.

Η ανακοίνωση:

Ο Δήμος Αγρινίου, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποίησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εργασίες απεντόμωσης σε σημεία δικαιοδοσίας του (υπονόμους, φρεάτια, εγκαταλειμμένα κτήρια) που αποτελούν σημαντικές εστίες μόλυνσης και αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία και προκαλώντας όχληση στους δημότες.
Ο Δήμος Αγρινίου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ανέθεσε σε ανάδοχο ο οποίος πραγματοποίησε επαναλαμβανόμενα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο τους απαραίτητους ψεκασμούς στα φρεάτια της πόλης του Δήμου Αγρινίου και ιδιαίτερα στα φρεάτια του κέντρου της πόλης για την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων υγειονομικής σημασίας.
Οι αυξημένες θερμοκρασίες και η αυξημένη ηλιοφάνεια είναι σημαντικοί παράγοντες που οδηγούν σε άμεση αύξηση των επιβλαβών εντόμων σε επαγγελματικούς χώρους, ειδικότερα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία κ.ά.) που είναι ευαίσθητοι σε προσβολές από κατσαρίδες, μυρμήγκια και ποντίκια.
Οι καταστηματάρχες για τον έλεγχο των επιβλαβών εντόμων πρέπει να ελέγχουν τακτικά τις εγκαταστάσεις τους και να προβαίνουν σε συνδυαστικές εργασίες απεντόμωσης όπως προβλέπεται από το νόμο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.