Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Συνέχεια μετασεισμών στη Ζάκυνθο αισθητών στην Αιτωλοακαρνανία

Συνέχεια μετασεισμών στη Ζάκυνθο αισθητών στην Αιτωλοακαρνανία

Συνεχίζεται το μπαράζ των μετασεισμών που έχουν επίκεντρο την περιοχή της Ζακύνθου. Πριν λίγα λεπτά, στις  8.46 το πρωί της Δευτέρας ,έγινε αισθητός και στο Αγρίνιο σεισμός του οποίου την ένταση το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αρχικά εκτιμά στα 4,2 ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο στα 4,4 ρίχτερ.  To επίκεντρό του εντοπίζεται 33 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και το εστιακό του βάθος ήταν στα 0,4 χλμ.

Σημειωτέον πως οι σεισμολόγοι καθησυχάζουν  τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχία  καθώς το φαινόμενο μ εξελίσσεται φυσιολογικά.«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι μετασεισμοί και ότι είναι μέσα σε απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενα πλαίσια», τόνισε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Παράλληλα σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι σεισμολόγοι έχουν προειδοποιήσει πως η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί και ότι μπορεί να πάρει σημαντικά μεγέθη, όπως έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής με τη σεισμική δόνηση των 5 Ρίχτερ.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχεί ο πληθυσμός. Δεν πρέπει να φοβούνται. Η μετασεισμική ακολουθία έπειτα από έναν ισχυρό σεισμό μπορεί να έχει συνολική διάρκεια 1-2 μήνες, με φθίνουσα πορεία, αλλά μπορεί να εμφανίζονται και πιο ισχυρά μεγέθη όπως έγινε τώρα. Δεν μπορούν να τους βλάψουν όμως αυτοί οι μετασεισμοί. Δεν τους έβλαψε ο πολύ ισχυρός κύριος σεισμός, προκάλεσε μόνο μικρές βλάβες», διαβεβαίωσε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Το επίκεντρο στης σεισμικής δόνησης στις 8.46:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.