Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχή πλέον τα τηλέφωνα στο σπίτι, αν έχεις βρεθεί με covid-19, από Αστυνομία και ΕΟΔΥ

Συνεχή πλέον τα τηλέφωνα στο σπίτι, αν έχεις βρεθεί με covid-19, από Αστυνομία και ΕΟΔΥ

Οι έλεγχοι στους νοσούντες από κορωνοϊό, από Αστυνομία και ΕΟΔΥ, είναι επίμονοι και συνεχείς πλέον κι όπως φαίνεται έχει αλλάξει άρδην η εικόνα που είχαμε στο ξεκίνημα αυτής της ιστορίας όταν είχες βγει θετικός και κανείς δεν τσέκαρε αν είσαι μέσα ή έξω.

Με άλλα λόγια, η περίοδος κατά την οποία πολίτες είχαν κορωνοϊό στην περιοχή μας αλλά δεν υφίσταντο έλεγχο παρά μόνο αν ήταν στο νοσοκομείο φαίνεται ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Όπως πληροφορείται ο γράφων, εδώ και αρκετό διάστημα όταν καταγραφείς ως κρούσμα από τον ΕΟΔΥ, τουλάχιστον στην περιοχή του Αγρινίου, και δεν νοσηλεύεσαι στο νοσοκομείο γιατί δεν έχεις σοβαρά συμπτώματα, δέχεσαι συνεχή τηλεφωνήματα από την Αστυνομία και τον ΕΟΔΥ για να διαπιστωθεί αν παραμένεις σπίτι!

Για πόσα τηλεφωνήματα μιλάμε; Για πέντε ή έξι τηλεφωνήματα την ημέρα σε διαφορετικές ώρες κάθε μέρα, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει κάποια περιοδικότητα σε αυτά και να τσεκάρεται πραγματικά η παραμονή σου στο σπίτι!

Περάσαμε στο άλλο άκρο; Όσο κι αν μπορεί να δυσανασχετούν κάποιοι που είχαν τον ιό και περιμένουν να βγουν, είναι προτιμότερο κάτι τέτοιο από την εποχή που τα κρούσματα ανέβαιναν και δεν γινόταν αληθινός έλεγχος.

Άτομο που νόσησε από την περιοχή μας και που έκανε πρόσφατα τεστ μετά από 14 μέρες αφότου βρέθηκε θετικός(είχε μέτρια συμπτώματα), μπορεί να βγήκε αρνητικός πλέον αλλά εξακολουθεί να δέχεται καθημερινό έλεγχο κι έχει ενημερωθεί ότι πρέπει να μείνει στο σπίτι μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία αυστηρά. Τόσο εκείνος όσο και τα κοντινά του πρόσωπα, παρότι πλέον τα τεστ τους είναι αρνητικά.

Είπαμε, καλύτερα έτσι. Καλύτερα συνεχής έλεγχος για την διασπορά και για το πού βρίσκεται κάθε κρούσμα παρά το… χύμα με νοσούντες να φέρνουν βόλτες στην πόλη επειδή δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.