Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Συνέχεια δίνει ο Καζαντζής στην κόντρα με Γκρίζη

Συνέχεια δίνει ο Καζαντζής στην κόντρα με Γκρίζη

1 (1)Συνεχίζει την αντιπαράθεση με τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκρίζη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καζαντζής. Με ανακοίνωση που τιτλοφορείται «ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» επανέρχεται στα διαδραματιζόμενα στη χθεσινή συνεδρίαση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αφορούσαν τον Σύλλογο ΑΜΕΑ ΕΠΛΙΔΑ και το κτίριο στην Παραβόλα θα επισημάνω τα εξής ώστε να ακουστεί η αλήθεια:
Δεν παραχωρήθηκε το τμήμα του κτιρίου της Παραβόλας εξ αρχής αλλά δόθηκε σε αντικατάσταση του Δημοτικού κτιρίου της Παντάνασσας, το οποίο είχε παραχωρηθεί με εισήγηση του κ. Γκούντα και είχε δημιουργήσει πολλές προστριβές με τον εκεί Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Μορφωτικό Σύλλογο Παντάνασσας με την επωνυμία «ΠΥΓΜΑΙΟΣ Ο ΤΡΙΧΩΝΙΟΣ».
Ο Σύλλογος της Παντάνασσας, δικαιωματικά, λόγω εντοπιότητας, έπρεπε να στεγαστεί στο Δημοτικό κτίριο του χωριού του και έτσι αφού είχε παραχωρηθεί το κτίριο στον Σύλλογο ΑΜΕΑ αποφασίστηκε, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, η μεταφορά του Συλλόγου ΑΜΕΑ σε άλλο κτίριο, στο γειτονικό χωριό της Παραβόλας.
Το Δημοτικό κτίριο της Παραβόλας έχει δώδεκα (12) αίθουσες και παραχωρήθηκαν οι τέσσερις (4) ενώ στην Παντάνασσα είχε παραχωρηθεί σχεδόν ολόκληρο το κτίριο. Μάλιστα, το κτίριο της Παραβόλας ήταν σχεδόν άδειο αφού είχαν αποψιλωθεί οι υπηρεσίες του. Έτσι διευθετήθηκε ομαλά ένα θέμα που έπεσε στα χέρια μου τυχαίως μετά από παρέμβαση του Συλλόγου της Παντάνασσας.
Από το σημείο αυτό μέχρι να φθάσει ο Δήμος Αγρινίου με πρωτοβουλία των κ. Γκρίζη και Καλαμπαλίκη στην έξωση του Συλλόγου δεν γνωρίζω τι έχει μεσολαβήσει. Όμως, από εδώ και πέρα την σκυτάλη παίρνει ο Σύλλογος ΑΜΕΑ και δεν με αφορά. Να τονίσω μόνο ότι πάντοτε είχα και θα έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως αντιδήμαρχος διαχειρίστηκα τα θέματα που προέκυπταν με ευαισθησία και διάλογο.
Και κάτι άλλο: τις άδειες για πισίνες, κατασκευές, πέργκολες κ.λ.π. τις χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία και όχι ο εκάστοτε αντιδήμαρχος.
Στην άκρη λοιπόν η λάσπη, με επίκληση μάλιστα την μαρτυρία ενός αποβιώσαντος, που δεν μπορεί να πάρει θέση.
Θλίβομαι πραγματικά γα όσα διαδραματίστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά πλέον αποκαλύπτεται και αποδεικνύεται σιγά – σιγά ποιο ήταν το πρόβλημα στην παράταξη του Παπαναστασίου και έφθασαν τα πράγματα μέχρι εδώ.
Ένας Γκρίζης ωρυόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο να επαίρεται για τις επιδόσεις του σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, έχοντας προφανή στόχο να πρωταγωνιστήσει, δέχθηκε ανεπανόρθωτο πλήγμα στις προηγούμενες εκλογές όταν η πολυπόθητη γι’ αυτόν πρωτιά πήγε αλλού και αυτή ακόμη η δεύτερη θέση πέρασε σε άλλα χέρια. Από δεύτερος σε προηγούμενες εκλογές «υποβαθμίστηκε» σε τρίτο.
Και λοιπόν; Τι έγινε; Είναι τόσο σημαντικό, σε μία παράταξη, να είσαι πρώτος, δεύτερος, τρίτος, τέταρτος, κ.λ.π.;
Ταπεινή μου άποψη είναι να καταφέρεις να είσαι εκλεγμένος και ψηλά στην συνείδηση του κόσμου.
Όμως φαίνεται για κάποιους είναι σημαντικό. Τόσο σημαντικό που δεν μπορείς να απαλλαγείς από αυτό το βάρος ούτε ακόμη και όταν γίνεσαι αντιδήμαρχος. Θέλεις να έχεις γραφείο στο Δημαρχείο ενώ είσαι αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας και το γραφείο σου βρίσκεται αλλού. Σε άλλο κτίριο. Και στοιβάζεσαι μαζί με έναν άλλο αντιδήμαρχο, τον Καλαμπαλίκη, σε ένα γραφείο του Δημαρχείου, του οποίου επίσης το γραφείο του είναι σε άλλο κτίριο. Αλλά ο Καζαντζής είχε γραφείο στο Δημαρχείο (ως αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών).
Από χθες λοιπόν, μετά τις αλαζονικές εκφράσεις του κ. Γκρίζη ότι εγώ έβλεπα πάντα την πλάτη του, τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν για όλους. Να τονίσω ότι για μένα ήταν ξεκάθαρα από την πρώτη ημέρα. Αναπληρωτής του Δημάρχου, του Υπουργού, του Προέδρου κ.λ.π. πρέπει να γίνεσαι μέσα από τις σωστές διαδικασίες. Όποιος κατέχει θέσεις με άλλες διαδικασίες προσπαθεί να τις διασώσει με κάθε τρόπο διότι ξέρει ότι δεν του ανήκουν. Περαστικά λοιπόν σε όσους νομίζουν ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει.
Και κάτι τελευταίο:
Οι πολύτεκνοι και η εκκλησία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.
Ούτε οι ψηφοφόροι είναι άβουλα όντα.

Αγρίνιο, 26-1-2017
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.