Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Συνεχίζει τα συσσίτια ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου παρά το οικονομικό αδιέξοδο λόγω κορονοϊού

Συνεχίζει τα συσσίτια ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου παρά το οικονομικό αδιέξοδο λόγω κορονοϊού

O  Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου θα συνεχίσει τη λειτουργία των συσσιτίων παρά τη δυσμενή για τα οικονομικά του Ναού συγκυρία του κορονοϊού.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει μάλιστα το περιστατικό που οδήγησε σε αναθεώρηση της σκέψης αναστολής συσσιτίων, εκφράζει ευχαριστίες μας και κάνει έκκληση σε όσους έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου θα συνεχίσει τη λειτουργία των συσσιτίων και την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων αδερφών μας.

Η αλήθεια είναι, ότι το κλείσιμο του Ναού, μας οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο. Τα έσοδα του Ναού αφενός στηρίζουν τα συσσίτια των 220 αδερφών μας, αφετέρου ενισχύουν τη φάρμα στο Κτήμα Ταξιαρχών, που ακόμα δεν είναι οικονομικά αυτοδύναμη. Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, εμπρός στο οικονομικό μας αδιέξοδο υπήρξε έντονα η σκέψη αναστολής των συσσιτίων.

Υπήρξαμε, όμως, μάρτυρες συγκεκριμένου γεγονότος που μας έκανε να αναθεωρήσουμε την απόφασή μας. Τρόφιμος που μόλις είχε λάβει το φαγητό του και το κρεμούσε στο ποδήλατό του, παρατηρήθηκε να έχει μια θήκη στην οποία υπήρχαν δυο αυγά. Ο διπλανός του λέει «Έχω δυο μήνες να φάω αυγό, μήπως σου περισσεύει το ένα;» και ο πρώτος έδωσε το ένα από τα δυο αυγά που του είχαν φιλέψει. Βλέποντας την αλληλεγγύη τους, αλλά και τη μεγάλη τους ανάγκη, αποφασίσαμε με κάθε θυσία να κρατήσουμε τα συσσίτια ανοικτά. Αν και νηστεία θα προχωρήσουμε και στη χορήγηση γάλακτος για την ενίσχυσή ιδιαιτέρως των παιδιών τους, ενώ θέσαμε ως προτεραιότητα του Ναού την προστασία και ενίσχυση των συνανθρώπων μας.

Ευχαριστούμε τους εργαζομένους του Ναού, οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους αυτό το διάστημα, ώστε οι ελάχιστες δυνάμεις που μας απέμειναν, μετά από 11 συνεχόμενα χρόνια προσφοράς, να επικεντρωθούν στη φιλανθρωπία. Ευχαριστούμε την αστυνομική διεύθυνση της Ακαρνανίας που μας υπέδειξε τον τρόπο μετακινήσεως των εθελοντριών και των τροφίμων, προκειμένου να παίρνουν την τροφή τους. Παράλληλα, ευχαριστούμε τις εθελόντριες που λαμβάνουν μεγάλο προσωπικό ρίσκο για να διακονούν τα συσσίτια, αλλά και όλους όσους μας βοήθησαν υλικά και οικονομικά για να μην κλείσουν τα συσσίτια την περασμένη εβδομάδα.

Επειδή ο δρόμος φαίνεται μακρύς και δεν υπάρχουν πολλά αποθέματα σε εμάς, για να συνεχίσουμε τη προσφορά μας, κάνουμε έκκληση σε όσους έχουν την δυνατότητα και φυσικά την επιθυμία να μας ενισχύσουν με όποιον τρόπο μπορούν, ώστε και εμείς να ανταποκριθούμε και να συνεχίσουμε το έργο μας.

Αγοράζοντας γνήσια και υγιεινά προϊόντα από το Κτήμα Ταξιαρχών, ωφελείται τον εαυτό σας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται τα συσσίτια. Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη στον κοινό μας αγώνα, υγεία και υπομονή για να βιώσουμε εφέτος πραγματική ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Πρέπει να χάσουμε ένα θησαυρό για να εκτιμήσουμε την αξία του.

 

( τηλ. επικοινωνίας : 2641055730 – Συσσίτια, 2641022824 – Άγιος Δημήτριος

αρ. λογαριασμού I.Ν. Aγίου Δημητρίου Αγρινίου τράπεζα Πειραιώς GR9101716200006620135826081 )

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.