Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020

Με ασφαλιστικά μέτρα οι ΤΟΕΒ μπλόκαραν τη διακοπή ηλεκτροδότησης- Τι αναφέρει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

toev

 Σήμερα το πρωί εκδόθηκε, από το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει  ΤΟΕΒ της περιοχής του Μεσολογγίου κατά της ΔΕΗ  για να μπλοκάρουν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων τους για την οποία είχε προειδοποιήσει η εταιρεία.
Ειδικότερα, οι ΤΟΕΒ θα συνεχίσουν να ηλεκτροδοτούνται κανονικά μέχρι τον Οκτώβριο .
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα προκύψουν μεγαλύτερα προβλήματα σε βάρος των αγροτών εν μέσω της καλλιεργητικής περιόδου και θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να ποτίζουν κανονικά τα χωράφια τους.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: να σπεύσουν οι ΟΕΒ για ρύθμιση 

Σημειωτέον εξάλλου πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε ανακοίνωση για την “Νομοθετική ρύθμιση περί θεμάτων έργων και Οργανισμών Εγγείων
Βελτιώσεων(Ο.Ε.Β.) – Ρύθμιση οφειλών Ο.Ε.Β. προς την Δ.Ε.Η”. Αναφέρει.
Με νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή (Ν. 4546, άρθρο 46 – ΦΕΚ 101 Α΄/12-6-2018), επιλύεται σειρά θεμάτων που αφορά στα έργα και στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β.). Μεταξύ άλλων, με την εν λόγω ρύθμιση καθιερώνεται ένα πιο αποτελεσματικό πλαίσιο είσπραξης των οφειλών των παραγωγών προς τους Ο.Ε.Β. και συγχρόνως παρέχεται στους παραγωγούς η δυνατότητα ρύθμισης των παλαιών οφειλών τους, αποσκοπώντας στην εύρυθμη λειτουργία των συλλογικών εγγειοβελτιωτικών έργων της χώρας.
Η ανωτέρω ρύθμιση αναμένεται να δώσει λύση και στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν αρκετοί Ο.Ε.Β. προς τη Δ.Ε.Η. Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα ηλεκτροδότησης αντλιοστασίων δικαιοδοσίας Ο.Ε.Β. εν μέσω της αρδευτικής περιόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη, συνιστάται στους Ο.Ε.Β. που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Δ.Ε.Η. να σπεύσουν έγκαιρα προκειμένου να προβούν σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. φορης

    Δικαστής να σου πετύχει. Να μεταφέρει τα χρωστούμενα άλλων σε μας τους Μαλάκες. Και μετά διαμαρτύρεται ότι δεν παίρνει καλό μισθό ή καλή σύνταξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.