Τρίτη, Σεπτέμβριος 24, 2019

Συνεχίζονται σε Μεσολόγγι και σε Αγρίνιο οι δράσεις για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

odiki-asfaleia-pyrgos (3)
Στο Μεσολόγγι συνεχίστηκαν σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου οι δράσεις για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που οργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας , την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τη στήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Μαθητές και φοιτητές έχουν βιωματική εμπειρία μέσω μηχανημάτων ανατροπής, σύγκρουσης και μέθης, αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων Κυκλοφοριακής Αγωγής και της αποφυγής χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών π.χ. αλκοόλ. προκειμένου μακροπρόθεσμα να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Μέσα από video, προβολές τύπου ντοκιμαντέρ εκ μέρους των στελεχών του ΙΟΑΣ και διαφανειών με συγκριτικά στατιστικά στοιχεία, εκ μέρους Αξιωματικών της ΕΛ.Α.Σ οι νέοι ενημερώνονται για τις δραματικές συνέπειες των τροχαίων, καθώς αποτελούν πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15 έως 29 ετών, δεύτερη για τις ηλικίες 5 έως 4 και τρίτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 35-44.

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι ενημερώσεις στον Πύργο, ενώ σήμερα οι δράσεις φιλοξενήθηκαν στο Μεσολόγγι. Επόμενος σταθμός για τη διάδοση του μηνύματος «Εκπαιδεύουμε μαθητές και φοιτητές. Κερδίζουμε σωστούς οδηγούς-υπευθύνους πολίτες» θα είναι για ένα τριήμερο το Αγρίνιο, οπότε και θα ολοκληρωθεί η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.

IMG_6665 (1)

odiki-asfaleia-pyrgos (1)

odiki-asfaleia-pyrgos (2)

odiki-asfaleia-pyrgos (4)

odiki-asfaleia-pyrgos (5)

odiki-asfaleia-pyrgos (6)

odiki-asfaleia-pyrgos (7)

odiki-asfaleia-pyrgos (8)

2017.11.13 @ Εκδήλωση της Περιφέρειας Δυ

2017.11.13 @ Εκδήλωση της Περιφέρειας Δυ

2017.11.13 @ Εκδήλωση της Περιφέρειας Δυ

2017.11.13 @ Εκδήλωση της Περιφέρειας Δυ

2017.11.13 @ Εκδήλωση της Περιφέρειας Δυ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.