Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Συνεδρίασε ενόψει αντιπυρικής περιόδου το Συντονιστικό του Δήμου Θέρμου

Συνεδρίασε ενόψει αντιπυρικής περιόδου το Συντονιστικό του Δήμου Θέρμου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμου την Πέμπτη 13-5-2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Θέρμου, έγινε εκτενής συζήτηση για την ετοιμότητα των υπηρεσιών, τον καθαρισμό των δασικών δρόμων, την συμμετοχή των εθελοντών, την πολιτική πρόληψης πυρκαγιών, την συντήρηση των υδροστομίων, την ενημέρωση των αιρετών, τις επικίνδυνες περιοχές στο δήμο Θέρμου με βάση τα στατιστικά στοιχεία των πυρκαγιών την τελευταία δεκαετία και την ανάγκη της πρόληψης με περιπολίες.

Τέλος, έγινε αναφορά στα μνημόνια άμεσης επέμβασης εκκένωσης χωριών σε περίπτωση πυρκαγιάς και τον συντονισμό των υπηρεσιών .

Συμμετείχαν στη συνεδρίαση ο κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας Δήμαρχος Θέρμου, ο κ. Χρήστος Καλογερόπουλος Πύραρχος , Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αιτωλ/νίας, ο κ. Νικόλαος Νικολόπουλος Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Αποστόλου Θεόδωρος– Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, ο κ. Γάτσιας Αθανάσιος : Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου, ο κ. Παπαθανασόπουλος Κων/νος, Αντιδήμαρχος Θέρμου, ο Δούκας Πέτρος Υπαστυνόμος Α’ Διοικητής Α.Τ. Θέρμου, Θεοδωρόπουλος Αλέξανδρος – Πυραγός Διοικητής Πυρ/κού Κλιμακίου Θέρμου, ο Αυγέρης Σάββας, Προϊστάμενος Δασονομείου Θέρμου και ο κ. Τσινιάς Απόστολος Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θέρμου.

«Ως Δήμος Θέρμου διαθέτουμε υδροφόρα με αντλία και μηχανήματα έργου για άμεση επέμβαση. Η συνεδρίαση έληξε με ευχές για καλή αντιπυρική περίοδο» καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.