Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αγρινίου λόγω της υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιών

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αγρινίου λόγω της υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιών

Απαγορεύτηκε η είσοδος και οι περίπατοι των πολιτών στα δασύλλια το Σάββατο

Με θέμα την αντιμετώπιση των αυξημένων κινδύνων λόγω υψηλού βαθμού επικινδυνότητας πυρκαγιών συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση και υπογράμμισε τον υψηλό βαθμό συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων : «Σας ευχαριστώ που δηλώσατε όλοι παρών. Ο μηχανισμός του Δήμου Αγρινίου είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στην κρισιμότητα των ημερών. Με τη συμβολή όλων είμαστε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Ο Χρ. Μπόκας, Διοικητής Π.Υ. Αιτωλοακαρνανιας, ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου.

“Είμαστε σε πλήρη επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα. Οχήματα της Π.Υ θα περιπολούν σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση και το Δασαρχείο. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί για όσους εντοπίζονται να δημιουργούν εστίες φωτιάς αυτές τις ημέρες”, ανέφερε ο κ.Μπόκας.

Στα πλαίσια της πρόληψης  απαγορεύτηκε η είσοδος και οι περίπατοι των πολιτών στα δασύλλια κατά την αυριανή ημέρα.

Παρόντες στη συνεδρίαση οι Αντιδήμαρχοι Μ. Σκορδόπουλος, Θ. Γρίβας, ο δημ. Σύμβουλος Ν. Θεοδωρόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Αγρινίου Ευστρ.Πετράκης, ο Διοικητης του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου Γ.Σταμουλακάτος, ο Αντιπρόεδρος Κ.Κιτσοπάνος και στελέχη της ΔΕΥΑΑ, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, της Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας και του Δασαρχείου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.