Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιου Θέρμου για την άρνηση Κατσιφάρα να υπογράψει τη σύμβαση κρίσιμου έργου

maxresdefaultΟργισμένη εμφανίζεται η δημοτική αρχή Θέρμου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα καθώς του χρεώνει επίμονη άρνηση στο να υπογράψει την σύμβαση του σημαντικού έργου «Οδικός Άξονας Θέρμου – Δρυμώνας Νεροχώρι- Αργυρό Πηγάδι», προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, που αφορά αποκατάσταση ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα της χρονικής περιόδου από 30-1-2015 έως 2-2-2015.
Για το λόγο αυτό μάλιστα θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 17:00, έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμου.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Θέρμου ο περιφερειάρχης αρνείται να υπογράψει παρά την (από 19.9.2016) απόφαση Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, των υπ. αριθ. 445/2016 και 129/2017 Πράξων του Ε΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την ομόφωνη απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας της Π.Δ.Ε. και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου.
Μιλώντας στο agrinionews.gr o δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας σημειώνει πως «υπάρχει μία άρνηση συμβατοποίησης του έργου με αποτέλεσμα τρία χρόνια να μην εκτελεστεί το έργο αποκατάστασης ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα του 2015.Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για τον ορεινό όγκο του Θέρμου. Ο Περιφερειάρχης ας αναλάβει τις ευθύνες του. Άλλωστε τον έχουμε προσκαλέσει να παραβρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτική αρχή παραμένει αμετακίνητη και θα αγωνιστεί για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.