Πέμπτη, Ιανουάριος 24, 2019

Ψήφισε υπέρ του θερινού πενθημέρου η συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας βάσει ερωτηματολογίων που διανεμήθηκαν σε 498 εμπόρους. Με το σαββατιάτικο κλείσιμο διαφώνησε το 23,10%.

emporikos-syllogos-therino-penthimero (1)

Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Στα πλαίσια της συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός . Διεξήχθη εξάλλου η καθιερωμένη ψηφοφορία για το θερινό πενθήμερο, για το αν δηλαδή τα καταστήματα του Αγρινίου θα παραμείνουν κλειστά τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου 2018.
Όπως αναμενόταν το θερινό πενθήμερο πέρασε με απόλυτο τρόπο. Ενδεικτικό του κλίματος είναι πως στην ψηφοφορία –που έγινε «δια ανατάσεως χειρός»-μόνο ένας έμπορος καταψήφισε…
Στη συνέλευση ωστόσο παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα έρευνας για το σαββατιάτικο κλείσιμο την ενήργησε προ ημερών ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου διανέμοντας ερωτηματολόγια σε 498 εμπόρους
Εξ αυτών 383 απάντησαν θετικά στο πενθήμερο ενώ 115 (ποσοστό 23,10%) διαφώνησαν θέλοντας τα καταστήματα ανοικτά και τα Σάββατα.Ωστόσο υπήρξε και επιμέρους καταγραφή απόψεων. Για παράδειγμα εκ των 383 που συμφωνούν με το σαββατιάτικο κλείσιμο,  οι 342 συμφωνούν αυτό να ισχύσει το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου (όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια). 29 θεωρούν ότι το πενθήμερο πρέπει να ισχύσει από 14 Ιουλίου έως 18 Αυγούστου και 12 έμποροι  θεωρούν πως πρέπει να ισχύσει μόνο τον Αύγουστο.
Από τους 115 εμπόρους που τάχθηκαν κατά του σαββατιάτικου κλεισίματος, οι 71 θα ήταν σύμφωνοι αν το πενθήμερο ίσχυε μόνο τον Αύγουστο.
emporikos-syllogos-therino-penthimero (2)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (3)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (4)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (5)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (6)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (7)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (8)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (9)

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ευπαθής ρομά

    Και εμείς Σάββατο Λευκάδα πάμε για μεροκάματο…

  2. Μπάμπης

    Ας κινηθούν οι πολίτες όπως πρέπει τις καθημερινές κ ας είναι κλειστά το Σάββατο…δεν θα γίνουμε σκλάβοι στα μαγαζια μας ούτε παθητικοί…ψωνίστε όπως πρέπει στην τοπική αγορά κ θα σας ανοίξουμε κ Κυριακή αν χρειαστεί

  3. Ευπαθής ρομά

    Μπάμπη πες μας «ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ» να ψωνίζουμε να σου πω πως πρέπει να κλέβουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.