Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2020

Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο με Σκουρλέτη και στόχο την κομματική επανεκκίνηση

Με κεντρικό ομιλητή τον γραμματέα του κόμματος Π.Σκουρλέτη είναι σε εξέλιξη στο Αγρίνιο η ανοιχτή γενική συνέλευση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου παρουσία των δυο βουλευτών (Γ. Βαρεμένου, Θ. Μωραΐτη), πολιτευτών, αυτοδιοικητικών και κομματικών στελεχών. Παρόντα πάντως και κάποια αυτοδιοικητικά πρόσωπα που μέχρι τώρα δεν ήταν ενταγμένα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλα δραστηριοποιούνταν στους κόλπους της κεντροαριστεράς.

Ο Π.Σκουρλέτης όπως και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και άλλα στελέχη περιοδεύουν ανά την Ελλάδα για να στηρίξουν την προσπάθεια της κομματικής ανασυγκρότησης και της εγγραφής μελών που έχει κεντρικό μήνυμα το  «πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου» ενόψει και του επερχόμενου συνεδρίου .

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του εμφανίστηκε αφενός επικριτικός για την πολιτική της κυβέρνησης και αφετέρου περιέγραψε τις σκέψεις για την επανεκκίνηση του κόμματος κάνοντας λόγο για  «μαζικό, λαϊκό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς». Σύμφωνα με τον κ.Σκουρλέτη ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ουσιαστική τομή με σκοπό τη δημιουργία κόμματος «το οποίο, στη συνείδηση των πολιτών, θα είναι το αντίπαλο δέος, η ελπίδα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και την πολιτική πρόταση που πρεσβεύει».

Ήρθε η ώρα να πάρετε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Μέσα από ένα συνέδριο τομής και συνέχειας να δυναμώσουμε το μαζικό δημοκρατικό, αριστερό Κόμμα που θα εκφράζει τις ελπίδες και θα απαντά στις αγωνίες της πλειοψηφίας του αριστερού και προοδευτικού κόσμου.Σήμερα στο Αγρίνιο συνεχίζουμε μια δυναμική, δημιουργική, βαθιά πολιτική διαδικασία ποιοτικής και ποσοτικής μεγέθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε η οργανωτική του συγκρότηση να αντιστοιχηθεί με την εκλογική του απήχηση”, ανέφερε  ο  Πάνος Σκουρλέτης.

Ενώπιον του κομματικού κυρίως ακροατηρίου ο κ. Σκουρλέτης προέβη σε ολομέτωπη επίθεση στην κυβερνητική πολιτική περιλαμβάνοντας όλους τους τομείς  από το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο έως και την εξωτερική πολιτική λέγοντας πως η Κυβέρνηση έδωσε «δείγματα γραφής» στις 100 πρώτες ημέρες της και εκτιμώντας πως “οι πρώτες αρνητικές συνέπειες θα αγγίξουν σύντομα την καθημερινότητα των πολιτών”.

Υποστήριξε πως η ΝΔ ανατρέπει σημαντικά δικαιώματα των εργαζομένων που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , υπονομεύοντας τις συλλογικές συμβάσεις, προβαίνει σε θεσμικές ανατροπές  όπως στην Αυτοδιοίκηση και επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση σε τομείς όπως η ενέργεια, η Υγεία, η καθαριότητα των δήμων.  Κατηγόρησε εξάλλου την κυβέρνηση για μεταστροφή σε ζητήματα όπως η Συμφωνία Πρεσπών,  το προσφυγικό και το θέμα των  πρωτογενών πλεονασμάτων. “Απέναντί μας έχουμε την πολιτική πρόταση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Μια αποτυχημένη, συντηρητική συνταγή για την οικονομία. Ήδη χτυπά κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα. Προωθεί την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, εκχωρεί ακόμη και τον δημόσιο έλεγχο σε κρίσιμους τομείς, όπως της ενέργειας. Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες θα αγγίξουν σύντομα την καθημερινότητα των πολιτών“, υποστήριξε ο Π.Σκουρλέτης.

Όπως προαναφέρθηκε η συνέλευση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται το λόγο να πάρουν πολλά πολιτικά και κομματικά στελέχη. Πριν την ομιλία του στην ανοιχτή συνέλευση ο Π.Σκουρλέτης συμμετείχε και σε συνεδρίαση της νομαρχιακής στα γραφεία του κόμματος. Συναντήθηκε εξάλλου με εκπροσώπους της κτηνοτροφικής και γεωργικής παραγωγής στο Αγρίνιο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

  ‘Hταν μισοάδεια η αίθουσα, ή είναι μόνον δική μου εντύπωση;

 2. Ο Θεος

  ΠΑΡΑΚΜΗ ΠΑΣΟΚΙΛΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ.

 3. Ανώνυμος

  ΕΓΩ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ-ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ !!!!!! Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ ΄΄ΚΑΙΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ-ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΥΛΙΑ΄΄………. CHRISTOS

 4. O ΘΕΟΣ

  Χρηστο δεν μας κανει εντυπωση τα ιδια χαλια εχετε ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Νδ.παντως εισαι τρελλο συριζοτρολακι!!!ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.