Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Συνέντευξη Τύπου για το μαθητικό διήμερο της ΚΝΕ στην Περίστα της Ορεινής Ναυπακτίας (φωτο)

Συνέντευξη Τύπου για το μαθητικό διήμερο της ΚΝΕ στην Περίστα της Ορεινής Ναυπακτίας (φωτο)

DSCN3099

Με θέμα το 2ο Μαθητικό Διήμερο της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Αιτωλοακαρνανία, δόθηκε νωρίτερα συνέντευξη τύπου της Τοπικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και του Τοπικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, στα γραφεία του κόμματος στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, το μαθητικό διήμερο  θα λάβει χώρα στην Περίστα της Ορεινής Ναυπακτίας, από τις 18 έως 20 Ιουνίου και πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, με σύνθημα «Στα χνάρια της 2ης Μεραρχίας του Δ.Σ.Ε. και του Αρχηγείου Δυτικής Στερεάς του Γιώτη και του Διαμαντή».

«Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την  ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος. Αγωνιζόμαστε σήμερα, με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον. Για κάθε νέο και νέα, ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος αποτελεί μεγάλο μάθημα. Δείχνει τη δύναμη του λαού που όταν θέλει  και το αποφασίζει ξεπερνά  φόβους και δισταγμούς, μπορεί να τα βάλει με υπέρτερες δυνάμεις, να διεκδικήσει τη  ζωή που του στερούν. Το διήμερό μας φέτος θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Περίστα Ορεινής Ναυπακτίας στις 18-20 Ιουνίου. Καλούμε νέους και νέες μαθητές και μαθήτριες για να γνωρίσουν την ιστορία του λαού μας, έτσι όπως είναι και όχι έτσι όπως την παρουσιάζουν οι εκμεταλλευτές που μας θέλουν με σκυφτό κεφάλι», ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Χρήστος Τριάντης, Γραμματέας Νομαρχιακού Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Αιτ/νίας και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου ΚΝΕ.

Ο ίδιος ανέφερε πως το διήμερο θα πλαισιωθεί με πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις, αλλά και πεζοπορία στο βουνό,διάφορα αθλήματα και κολύμπι. Κορύφωση του διημέρου θα αποτελέσει η συγκέντρωση τη Δευτέρα στην Πλατεία της Ναυπάκτου στις 11:30 το πρωί με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, Μέλος της Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Από πλευράς του, ο κ. Τίμος Παπανικολάου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, υποστήριξε ότι «το διήμερο αυτό γίνεται για να μάθουν οι μαθητές την ιστορία που δεν τους έχει διδαχθεί στα σχολεία, μια ιστορία που δείχνει ότι ο λαός έχει τη δύναμη όταν μπορέσει να τα βάλει με αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους ανίκητο».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην «επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα», την ανεργία: «Η νέα γενιά, δυστυχώς, δεν βλέπει ένα μέλλον που μπορεί πραγματικά να ονειρεύεται και να ερωτεύεται, θα πρέπει όμως να βάλει το στίγμα της αυτή την εποχή. Ο δρόμος του αγώνα είναι όμορφος και είναι ένας αγώνας που πρέπει να δείξει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος ζωής και η τέχνη και ο πολιτισμός και η νεολαία θα πρέπει να έρχεται καθημερινά σε επαφή με αυτά. Το διήμερο αυτό θα τους οδηγήσει σε έναν αγώνα για να γεννηθεί μία νέα κοινωνία και  πολιτική κατάσταση όπου ο καθένας θα μπορεί να εκπληρώσει τα όνειρά του», συμπλήρωσε ο κ. Παπανικολάου.

DSCN3097

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.