Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Συνεργασία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με Πανεπιστήμια της Κύπρου

Συνεργασία του ΤΕΙ  Δυτικής Ελλάδας με Πανεπιστήμια της Κύπρου

Η Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε πρόσφατα τα Πανεπιστήμια της Κύπρου στα πλαίσια της στρατηγικής της για την διεύρυνση των διεθνών δράσεων του Ιδρύματος, προκειμένου να αναπτύξει και να διευρύνει περαιτέρω τις συνεργασίες του σε ένα ευρύ φάσμα Ακαδημαϊκών θεμάτων, Ερευνητικών Εργαστηρίων, Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, Μεταφοράς Τεχνογνωσίας, κοινών Ερευνητικών Προγραμμάτων και να υπογράψει Μνημόνια Συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, εκπροσώπησαν: Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Δρ Βασίλης Τριανταφύλλου, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Δρ. Γεώργιος Σαλάχας, και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων και διοικητικός υπεύθυνος για το Πρόγραμμα Erasmus του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας , κ. Ιωάννης Ιγγλέσης, προσκεκλημένοι των δημόσιων και ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου.
Πραγματοποιήθηκαν επίσημες επισκέψεις στα Πανεπιστήμια : Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Στις διεξοδικές συναντήσεις με τις Πρυτανικές αρχές των Πανεπιστημίων της Κύπρου, ανταλλάχθηκαν απόψεις και διερευνήθηκαν οι τομείς και τα γνωστικά αντικείμενα που περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα Ακαδημαϊκών δράσεων κοινού ενδιαφέροντος, για την ανάπτυξη ισχυρών συνεργασιών.
Υπογράφτηκαν Μνημόνια Συνεργασίας και δημιουργήθηκαν νέες συμφωνίες κινητικότητας φοιτητών και προσωπικού, κυρίως στον τομέα της πρακτικής άσκησης εντός των Πανεπιστημίων.
Η επίσκεψη αυτή στην Κύπρο δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και διεθνοποίησης του Ιδρύματος, βασική στρατηγική που εφαρμόζει η Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Φωτό: Στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η  Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σε αναμνηστική φωτογραφία με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από αριστερά στη φωτογραφία : ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας  Δρ. Γεώργιος Σαλάχας, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Δρ Βασίλης Τριανταφύλλου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Ιωάννης Γιαπιντζάκης.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.