Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Συνταξιούχοι σε απόγνωση

Συνταξιούχοι σε απόγνωση

syntaksiouxoi eka
Με σύνθημα «εμπρός λαέ ξεσηκωμός- Στο 4ο μνημόνιο κανείς συμβιβασμός», το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα ταξικά σωματεία του καλούν σε «αγωνιστικό μαχητικό παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιουχικών σωματείων του νομού, που θα λάβει χώρα αύριο Τρίτη 23 Μαΐου και ώρα 10.00 το πρωί στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη στο Αγρίνιο.
Σε  ανακοίνωση τους τονίζουν πως «συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων που με τις πολιτικές των κυβερνήσεων ,τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, καθημερινά εξαθλιώνονται».
Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση, στο Αγρίνιο βρέθηκαν, σήμερα Δευτέρα 22 Μαΐου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν τα σωματεία συνταξιούχων Αιτωλοακαρνανίας στο Εργατικό Κέντρο.
Θέμα της συνέντευξης Τύπου ήταν «τα προβλήματα των συνταξιούχων μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου και η οργάνωση της πάλης».
Εισηγητής στη συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Δημητρουλής ο οποίος αναφέρθηκε στις μειώσεις των συντάξεων που προβλέπονται από το «4ο μνημόνιο», καλώντας παράλληλα στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αναφέρθηκε στην ανεργία υπογραμμίζοντας πως οι θέσει εργασίας που δημιουργούνται είναι των 200-300 ευρώ και υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι μικροεπιχειρηματίες με τα λουκέτα να αυξάνονται.
Η Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και Περιχώρων Αναστασία Μαργάρα χαρακτήρισε «σκούπα που καταστρέφει τη νέα γενιά και πετσοκόβει τις συντάξεις το νέο πολυνομοσχέδιο» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χίμηξαν στους συνταξιούχους για να τους καταπιούν. Δεν μπορούμε να βγούμε πλέον από τα σπίτια μας».
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης,  υπήρξε αιχμηρός για την κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως ο  καλύτερος τρόπος για να κλέψει η εξουσία είναι με νόμους ενώ δεν άφησε στο απυρόβλητο την αντιπολίτευση  λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να ωθεί την κυβέρνηση να φύγει χωρίς να υπογράψει τίποτα, την ωθεί πρώτα να υπογράψει τα νέα μέτρα και μετά να παραιτηθεί. Ανέφερε πως περίπου 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Ελλάδα ζουν με μισθό χαμηλότερο από 500 ευρώ και η κυβέρνηση τους έκοψε και το ΕΚΑΣ. Αναφέρθηκε στους   συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που έλαβαν σύνταξη με διακανονισμό των οφειλών τους με το Νόμο Στρατούλη και τώρα δεν παίρνουν τίποτα, ενώ ο ΕΦΚΑ τους ζητάει πίσω τα χρήματα που πήραν προσθέτοντας   πως οι συνταξιούχοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μας έχουν ρίξει στον Καιάδα». «Κάποιος υπουργός είπε πως οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν νωρίς. Ξέρουμε για πού μας προορίζουν. Τα χρήματα που μας παίρνουν είναι πληρωμένα μέχρι το τελευταίο λεπτό του ευρώ και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Θα δώσουμε αγώνα για να αποκρούσουμε αυτές τις πολιτικές και για εμάς, αλλά και για τα παιδιά μας» σημείωσε.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Δημητρουλής
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Δημητρουλής
Η Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και Περιχώρων Αναστασία Μαργάρα
Η Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και Περιχώρων Αναστασία Μαργάρα
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης,
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης,
ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης,
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης,

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.