Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Σύψας: Πολύ κοντά σε lockdown η Ναύπακτος

Σύψας: Πολύ κοντά σε lockdown η Ναύπακτος

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημέρωσε σήμερα ότι κατά τη διάρκεια των rapid tests που διενεργήθηκαν στην Πλατεία Φαρμάκη από τις κινητές μονάδες της ΤΟΜΥ Μεσολογγίου, μεταξύ 118 εξεταζόμενων εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα COVID.

Άμεσα, ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας, προχώρησε σε επικοινωνία με τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορονοϊό του Υπουργείου Υγείας κ.Νίκο Σύψα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής.

Όπως τονίστηκε από τον κ.Σύψα, ο Δήμος Ναυπακτίας, όπως και η Αιτωλοακαρνανία, παραμένουν σε πορτοκαλί συναγερμό και πως θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα από τους πολίτες, με βασικότερο όλων τη χρήση ατομικής μάσκας προστασίας.

Σε δηλώσεις του στο nafpaktianews.gr χαρακτήρισε υψηλό ποσοστό τα επτά κρούσματα σε 118 δείγματα.  «Επειδή όμως τα κρούσματα ήταν μέσα σε μια επιχείρηση υπήρξε συρροή και όχι διασπορά», σημείωσε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποφύγουμε τα πιο δραστικά μέτρα σήμερα.

Σε ερώτηση του Γιάννη Κοργιαλά για τον αν είναι κοντά σε lockdown η Ναύπακτος, ο κ. Σύψας απάντησε ότι «είμαστε πολύ κοντά σε lockdown γιατί η περιοχή μας είναι σε υψηλή επιτήρηση, η Ναύπακτος είναι στο πορτοκαλί με alert και είναι πιθανό να περάσει στο κόκκινο». «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους τους πολίτες για να μην περάσουμε στο κόκκινο», υπογράμμισε.

Δείτε τις δηλώσεις:

Nafpaktianews

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.