Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Σύψας: Θα κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα αλλά με κανόνες – Σε ένα χρόνο το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Σύψας: Θα κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα αλλά με κανόνες – Σε ένα χρόνο το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι διαφορετικό και το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως ανέφερε σχετικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας, καθώς ακόμα και το μπάνιο στη θάλασσα θα αλλάξει!

«Διακοπές το καλοκαίρι θα πάμε, αλλά με κανόνες», τόνισε ο κ. Σύψας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Μπάνιο στη θάλασσα θα κάνουμε αλλά με κανόνες. Δεν θα έχουμε οργανωμένες παραλίες που θα είναι χιλιάδες κόσμος μέσα, θα είναι πολύ λιγότεροι. Και επίσης θα κρατάμε τις αποστάσεις από τους γύρω μας. Από εδώ και πέρα, θα ζούμε με κανόνες», είπε χαρακτηριστικά. Ο Νίκος Σύψας τόνισε, για άλλη μια φορά, την κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Υπενθύμισε ότι στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα καθώς και θάνατοι, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι λεγόμενες εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι οι καταυλισμοί των Ρομα, τα γηροκομεία, τα κρουαζιερόπολοια. «Δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί αν εκτραπεί η κατάσταση το σύστημα υγείας να μην αντέξει», είπε. Και έκρινε πως «είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού έτσι μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση».

Στον γενικό πληθυσμό εξήγησε ότι «έχουμε δει το χειρότερο όμως αυτές οι εστίες είναι φαινόμενο ανησυχητικό». Ο κ. Σύψας είπε ότι «όλοι πρέπει να παραμείνουμε σε συναγερμό, απομόνωση και να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα». Ο καθηγητής εξήγησε ότι την εξέλιξη του Μαΐου θα κρίνει η συμπεριφορά των πολιτών το Πάσχα και οι εστίες υπερμετάδοσης που δεν μπορούν εύκολα να ελεγχθούν. Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, σε τουλάχιστον ένα χρόνο αναμένεται το εμβόλιο για τον κοροναϊό!

Πηγή: TheCaller.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.