Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ για έργα στους δρόμους: Η Αιτωλοακαρνανία βγαίνει από το «τούνελ» της απομόνωσης

ΣΥΡΙΖΑ για έργα στους δρόμους: Η Αιτωλοακαρνανία βγαίνει από το «τούνελ» της απομόνωσης

συριζα«Η Αιτωλοακαρνανία με σταθερά και σίγουρα βήματα βγαίνει από το «τούνελ» ανυποληψίας και απομόνωσης που για δεκαετίες την είχαν βάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις», υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης της εκταμίευσης κονδυλίου 35,5 εκατομμυρίων ευρώ από εθνικούς πόρους για ανακατασκευή – συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην Δυτική Ελλάδα. Αναφέρει μάλιστα πως η εξέλιξη αυτή αφορά και τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, αν και σχετική εξέλιξη δεν προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η εκταμίευση κονδυλίου 35,5 εκατομμυρίων ευρώ από εθνικούς πόρους για ανακατασκευή – συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην Δυτική Ελλάδα . Δεσπόζουσα θέση στα ανωτέρω έχει η Αιτωλοακαρνανία , μετά από σχεδιασμό και συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες μηνών της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ , σε συνεννόηση – συνεργασία και κοινή προσπάθεια με τοπικούς φορείς του Νομού μας και από κοινού χάραξη και διεκδίκηση στόχων . Ειδικότερα, δεσμεύτηκε το προαναφερόμενο ποσό μεταξύ άλλων για την σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό ( που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΄΄ ξέχασαν ΄΄ να εντάξουν ) , καθώς και η ανακατασκευή σημαντικών οδικών δικτύων, που θα επιφέρει την κανονικότητα και θα ομαλοποιήσει την εμπορική σύνδεση του Νομού μας με την υπόλοιπη Ελλάδα , όπως ο οδικός άξονας Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Μενίδι , Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα , Αγρίνιο – Καρπενήσι και Αγρίνιο – Θέρμο , δρόμοι καρμανιόλες για δεκαετίες , που το παλιό πολιτικό σύστημα και τα τοπικά τους«λιβανιστήρια» ( τα οποία είχαν άλλες προτεραιότητες ), άφησαν στο έλεος της απαξίωσης ,της παρακμής και της εγκατάλειψης .
Αποδείχθηκε ότι δύο χρόνια είναι αρκετά , αν έχεις σχέδιο , πολιτική βούληση και σεβασμό στον πολίτη , να ανατραπούν λογικές εγκατάλειψης , αδιαφορίας και πολιτικού αμοραλισμού δεκαετιών και οι πόλεις μας και ο Νομός μας να αλλάξουν σελίδα.
ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ» ΤΟΥΣ , ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ.
Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ.
ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ.

Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.